Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aptur Saeimas ēkas atsevišķu telpu ekspluatāciju

Saeimas Prezidijs ceturtdien ārkārtas sanāksmē nolēma ierobežot atsevišķu telpu ekspluatāciju Saeimas ēkā Jēkaba ielā 11, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz ceturtdien saņemto SIA Būvprocess sertificētu būvekspertu iesniegto būves ekspertīzes un tehniskās apsekošanas atzinumu, kas veikts Saeimas Administrācijas uzdevumā. Šāds lēmums pieņemts, lai veiktu padziļinātu būvkonstrukciju izpēti.

Saeimas Prezidijs ir uzdevis Saeimas Administrācijai informēt Valsts būvniecības kontroles biroju par saņemto atzinumu, kā arī konsultēties par turpmāk veicamiem pasākumiem, lai novērstu ekspertu atzinumā norādītos riskus. Atzinumā konstatēts, ka atsevišķi ēkas inženiertehniskie elementi ir sliktā stāvoklī.

Šobrīd Saeimas Administrācija kopā ar ekspertiem detalizēti iepazīstoties ar saņemto atzinumu un plānojot atbilstošākos drošības risinājumus, tostarp darba vietu drošu pārplānošanu un apmeklētāju plūsmas organizēšanu, par ko informēs arī Būvniecības valsts kontroles biroju.

Līdz tehnisko darbu pabeigšanai paredzēts atsevišķas darba vietas pārvietot no ēkas Jēkaba ielā 11 uz citām telpām Saeimas ēkās.

Kā apgalvo Saeima, būtisks ēkas Jēkaba ielā 11 kapitālais remonts iepriekšējo reizi veikts pirms 40 gadiem, taču arī ne visā ēkā un ne visām konstrukcijām. Saeimas 2020.gada budžeta pieprasījumā ēkas uzturēšanai jau esot ieplānots atbilstošs finansējums.

Top komentāri

Lūsis
L
Kaut kā neticas, ka remonts veikts tikai pirms 40 gadiem... Šķiet, ka kaut kas remontēts tiek visu laiku, bet varbūt tas notiek uz papīra.
Zenta
Z
Bez šaubām,ka šim remontam tak noteikti ir paredzēti līdzekļi,visu citu var atlikt,kas Valstī svarīgāks.Varbūt,ka ekonomiskāk būtu sasēdināt vismaz pa četriem vienā istabā un sakrāt vairāk naudas remontam.
.
.
Atcerējos tekstu no vienas teātra izrādes- "Minna, tu ved tos ciemiņus citā istabā- te ir piebezdēts!".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas