Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ar eksprestestu palīdzību Bērnu slimnīcā arvien biežāk bērniem atklāj Covid-19

Veicot eksprestestus, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) arvien biežāk bērniem tiek atklāti Covid-19 izraisīti saslimšanas gadījumi, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā informē BKUS Neatliekamās medicīnas centra pediatre Zanda Pučuka, pēdējās nedēļās pieaug bērnu skaits, kurus atved uz BKUS akūtas saslimšanas dēļ. Turklāt, veicot eksprestestu, arvien vairāk tiek atklāti SARS-CoV-2 izraisīti saslimšanas gadījumi. Ja novembrī, veicot testu 551 bērnam, 72 gadījumos tests bija pozitīvs, tad jau decembra pirmajās 10 dienās ir veikti 277 testi, no kuriem pozitīvu SARS-CoV-2 uzrādījuši 44.

Pučuka norāda, ka visvairāk Covid-19 infekcija tiek atklāta bērniem vecuma grupā līdz četriem gadiem, bet mazi bērni un zīdaiņi arī ir tie, kurus akūtu saslimšanu gadījumos visbiežāk vecāki ved uz slimnīcu.

Gripas vīruss novembrī noteikts astoņiem no testētajiem bērniem, kas atvesti uz BKUS, bet decembra pirmajās 10 dienās - četri.

BKUS Bērnu slimību klīnikas virsārste Gunta Laizāne stāsta, ka infekciju nodaļā patlaban ārstējas desmit bērni ar Covid-19, taču nevienam no viņiem nav smagas komplikācijas tieši Covid-19 infekcijas dēļ. Lielākoties tie ir zīdaiņi, par kuriem vecāki ir ļoti satraukušies augstās temperatūras vai apgrūtinātās elpošanas dēļ, kā arī nodaļā ārstējas daži bērni, kuru veselības stāvokļa smagumu nosaka viņu pamata saslimšana, nevis Covid-19.

Viņa atzīst, ka kopumā bērnu skaits, kas nonāk infekciju nodaļā ar apstiprinātu Covid-19 infekciju, pieaug.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas