Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar plašu pasākumu programmu Latvijā atzīmēs Līgo svētkus

No 23. jūnija plkst.17 līdz 24. jūnija rītausmai plkst.4.30, 11. novembra krastmalā notiks vērienīgi Līgo svētku svinēšanas pasākumi. Krastmalā uz trīs skatuvēm uzstāsies Latvijā populāri mūziķi un aktieri, būs iespēja dzirdēt maestro Raimonda Paula joku dziesmu programmu Viena tante teica..., kā arī pasākumā darbosies vairāk nekā 30 kafejnīcas un miestiņa teltis. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Svētku ugunskuru iedegšana notiks plkst.22.30

Krastmalā Zāļu placī - uz pasākuma galvenās skatuves uzstāsies DJ Kaspars Zaviļeiskis, kā arī grupas Rahu The Fool, Labvēlīgais tips un Apvedceļš.​ 

Pasākuma kulminācija būs maestro Raimonda Paula joku dziesmu koncerts Viena tante teica…, kurā kopā ar vakara vadītājiem Valteru Krauzi un Janu Duļevsku piedalīsies solisti Ieva Kerēvica, Daumants Kalniņš, Aija Vītoliņa, Andris Ērglis, Ginta Krievkalna, Jānis Apeinis un pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

Malkas placī - uz pasākuma mazās skatuves muzicēs folkloras kopas Ceiruleits un Kokle, uzstāsies Rīgas danču klubs, postfolkloras grupa Rikši, duets Transleiteris un DJ Roberts Lejasmeijers.

Savukārt Ziņģu teltī apmeklētāji varēs dzirdēt labākās Līgo svinību ziņģes, kuras izpildīs Juris Hiršs, Andris Daņiļenko un Valdis Zilveris, un līdz pat rītam notiks karaoke kopā ar solistiem Ģirtu Zebuliņu un Kristīni Timermani.

Amatu placī būs pieejamas seno arodu un Jāņu tradīciju meistardarbnīcas, bet Stiķu un pigoru placī ikvienam būs iespēja piedalīties tautiskās stafetēs un aktivitātēs.

Sabiedriskais transports Rīgā 23. jūnijā un 24. jūnijā būs bez maksas.​

Novados

22. jūnijā ar svētku tirgu un jautrām izdarībām Līgo noskaņās norisināsies lielā ielīgošana Tukumā. Dziesmās un dejās varēs priecēt kopā ar Tukuma novada amatiermākslas kolektīviem, savukārt no pulksten 12.00 līdz 13.00 visiem pazīstamas dziesmas dziedās grupa Sestā jūdze​. 

Kandavā 23.jūnijā būs iespēja noskatīties režisora Voldemāra Šoriņa iestudēto izrādi Preilenīte, kurā piedalīsies pašmāju aktieri. 

Savukārt Jūrmalas pilsēta aicina uz Līgo pasākumiem 23. jūnijā, kas sāksies ar atjaunotās Mellužu estrādes atklāšanu un turpināsies ar līksmu līgošanu Mellužu parkā un Kauguru pludmalē. ​

Ventspilī 23. jūnijā ikviens interesents varēs noskatīties Ogres Tautas teātra izrādi R. Blaumanis Skroderdienas Silmačos (režisors Jānis Kaijaks). Savukārt pēc izrādes, plkst.22.00 tiks iedegta Ventspilī lielākā Jāņuguns un līdz pat rīta gaismai jautrība turpināsies zaļumballē kopā ar grupu Pusnakts tango un Dj Lāci.​

22. jūnijā pie Liepājas ezera izskanēs Liepāja Lake Music koncerts. Romantiski muzikālu noskaņu Liepājas saulrietā var baudīt izbraucienā ar katamarānu vai plostu. ​

22. jūnija vakarā Jelgavā, Pasta salas brīvdabas koncertzālē Mītava, sāksies TV3 Jāņu ieskandināšanas pasākums Gada īsākā nakts. Koncertā piedalīsies dūdu un bungu grupa Auļi, grupas Double Faced Eeels, DaGamba, Framest un citi.

23. jūnijā Cēsīs uz Līgo svētku Zāļu tirdziņu aicināti Rožu laukumā.​

23. jūnijā ikviens aicināts uz kopīgu Līgo svētku svinēšanu Valmieras estrādē. Svētku ballē spēlēs grupas Ceļojums un Blēži.

23.jūnijā Daugavpilī aicina uz Līgo nakts svinībām​ Stropu estrādē. Plkst. 22.00 dejas kopā ar deju mūzikas grupu Tranzīts.

23. jūnijā Rēzeknē Festivāla parkā notiks dažādas radošās darbnīcas un muzicēšana, savukārt vakarā aicina uz Zaļumballi kopā ar grupu Jāņu dēli

Top komentāri

Varbūt svinēs Jāņus?
V
Kaut kā Jāņu sagaidīšanas vakara vārda dienas iespaidā sākam pāriet no Jāņiem uz Līgo svētkiem. Man tas kaut kā neiet pie sirds.
Jānis
J
Kas ir Līgo svētki? Es zinu tikai Jāņus!
Dainās ir Jāņi
D
"Līgo" tur ir kā divrindes vai četrrindes izskaņa, kas, iespējams, cēlusies no līvu "Lai top!"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas