Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ar saziedotajiem līdzekļiem atbalstīs 54 zupas virtuves Latvijā

54 zupas virtuves visā Latvijā saņems atbalstu 128 356 latu apmērā no portāla Ziedot.lv, veikalu tīklos Rimi, Supernetto saziedotās naudas un Borisa un Ināras Teterevu fonda. Atbalsts ik mēnesi, kopumā desmit mēnešu garumā, nodrošinās vidēji 80 090 siltas maltītes porciju izdali trūkumcietējiem, portālu Diena.lv informēja Ziedot.lv pārstāve Ilze Ošāne.

Labdarības iniciatīva "Kopgalds - siltas maltītes atbalsts" tika izveidota 2010.gada ziemā pēc veikalu tīkla Rimi iniciatīvas, lai atbalstītu zupas virtuves 14 pilsētās. Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fondam šī iniciatīva varēja vērsties plašumā un atbalstu varēja saņemt trūkumcietēji visā Latvijā. Tādējādi trešajā sezonā audzis atbalstīto zupas virtuvju skaits, no sākotnēji 14 līdz 54, nodrošinot siltas maltītes izdali trūkumcietējiem, no septembra līdz pat jūnijam.

"Nav noslēpums, ka zupas virtuvē saņemto zupas porciju nereti dala visa ģimene, kā arī to mājās atšķaida ar ūdeni, lai sanāktu ilgākam laikam. Tādēļ prieks, ka zupas ir biezas un sātīgas. Labdarības organizāciju un reliģisko draudžu brīvprātīgi organizētajās zupas virtuvēs darbojas pašaizliedzīgi un līdzcietīgi cilvēki, kas uzskata par privilēģiju un cilvēcīgu pienākumu kalpot trūkumcietējiem. Mēs esam lepni, ka šai iniciatīvai ir sekotāji un atbalstītāji, kas ļauj šo darbu īstenot" atzīst Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Labdarības iniciatīva "Kopgalds - siltas maltītes atbalsts" apvieno tos, kas savu vienīgo ikdienas silto maltīti saņem labdarības zupas virtuvēs. Projektu vada labdarības organizācija Ziedot.lv, ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un lielveikalu tīkla Rimi finansējumu, kā arī pateicoties līdzcilvēku ziedojumiem.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010.gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām, kā arī stiprināt sociālās atbildības jēdzienu sabiedrībā. Fonds gadā sadarbojas ar vairāk nekā 120 bezpeļņas organizācijām, un dažāda veida atbalsts tiek sniegts vairāk nekā 100 000 Latvijas iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas