Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Arī Krievijas varasiestādes bezspēcīgas pret Mavrodi

Arī Krievijas varasiestādes ir bezspēcīgas pret finanšu piramīdas projektu MMM 2011, ar ko pērn nāca klajā jau iepriekš sodītais Sergejs Mavrodi, svētdien ziņoja Latvijas Radio.

Lai gan S.Mavrodi pēc MMM projekta sabrukuma Krievijā iedzīvotājiem palicis parādā vairāk kā 70 miljonus latu, pērn viņš laida klajā jaunu projektu - MMM 2011. 4,5 gadi cietumā un parāda nasta, kas, pēc viņa stāstītā, viņu atstājusi bez īpašuma un no viņa ienākumiem ik mēnesi atņem pusi, tomēr nav atturējuši S.Mavrodi pērn sākt jaunu projektu. Viņš saka, ka par vecajiem grēkiem ir atbildējis un darījis labi. "Lai kā tur arī nebūtu, es savu esmu dabūjis. Savu "atsēdējis" un likuma priekšā esmu tīrs. Es uzskatu, ja varu palīdzēt cilvēkiem, tad tas man jādara. Tas ir mans pienākums. Es uzskatu, ka man ir taisnība un pilnīgi nekas mani neapturēs," teica S.Mavrodi.

Latvijas Radio vēsta, ka, lai gan daudziem viss par S.Mavrodi ir skaidrs, Krievijas varas iestādes īsti nezina, ko ar viņu iesākt. Krievijas Antimol birojs janvārī atzina, ka jaunais S.Mavrodi projekts ir tipiska finanšu piramīda un rosināja izvērtēt, vai nenotiek gatavošanās noziegumam, par ko pret viņu varētu ierosināt krimināllietu. Tomēr Iekšlietu ministrija atzīst - tai tagad nav pamata vērsties pret S.Mavrodi. Kamēr nebūs kādas organizācijas vai iedzīvotāja iesnieguma, nav pamata uzsākt pārbaudi par viņa darbību. Turklāt MMM 2011 no tiesiskā viedokļa ir klasificējams kā pašorganizējies sociālais tīkls, kur cilvēki iesaistās bez līgumiem un brīvprātīgi, informē radio.

Krievijas masu mediji secinājuši, ka Krievijas varas iestādes atzinušas savu bezspēcību pret S.Mavrodi projektu, tādēļ eksperti kā vienīgo iespēju saskata iedzīvotāju izglītošanu par to, ar ko beidzas iesaistīšanās šādos darījumos.

S.Mavrodi apgalvoja, ka pats ar naudas piesaistīšanu nenodarbojas, vien sniedzot konsultācijas, par to nesaņemot ne kapeikas. Latvijas Radio vēstīja, ka S.Mavrodi tomēr saskāries ar jaunām grūtībām - viņu "bombardē" ar naudas sodiem, kā arī sodiem par reklāmas pārkāpumiem. Marta vidū S.Mavrodi pat tika arestēts uz piecām diennaktīm. Viņš gan izolatorā sūdzējās par sirds vājumu un tika nogādāts slimnīcā, no kurienes aizmuka, "paķerot" līdz slimnīcas aparatūru. Pret S.Mavrodi tika ierosinātas vēl desmit administratīvās lietas, bet viņš piespriestos sodus pāris simtu latu apmērā nomaksāja. Latvijas Radio ziņoja, ka patlaban nav zināms, kur atrodas S.Mavrodi.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāve Ieva Upleja norādīja, ka patlaban nav pamata apgalvot, ka ievērojams skaits Latvijas iedzīvotāju ir iesaistījies Latvijā reklamētajā finanšu piramīdā, jo dažu piramīdas reklamēšanā iesaistītu tās atbalstītāju atkārtotas aktivitātes un nepārbaudāmi apgalvojumi interneta vidē par tūkstošiem sekotāju nav uzskatāmi par pierādījumu šādiem faktiem.

Kopš 2011.gada decembra, kad pirmo reizi FKTK brīdināja sabiedrību atturēties no sadarbības ar nelicencētu pakalpojumu sniedzēju, ko veic veidojums ar nosaukumu MMM 2011, ir sniegta plaša skaidrojoša informācija visos ietekmīgākajos masu saziņas līdzekļos, kas aptver gan latviešu, gan krievu valodas auditoriju, skaidroja Upleja.

Kā vēstīts, nelicencētais finanšu pakalpojumu sniedzējs MMM 2011 nezina, cik daudz naudas piramīdā dalībnieki no Latvijas iemaksājuši, aprīļa vidū notikušajā preses konferencē sacīja MMM 2011 pārstāvji Jevgenijs Roščins un Andrejs Runcs.

MMM 2011 pārstāvji sasauca preses konferenci neilgi pirms plānotā MMM 2011 foruma, kurā piedalījās sistēmas pārstāvji no vairākām valstīm. J.Roščins norādīja, ka sistēmā kopumā iesaistījušies 50 valstu iedzīvotāju un kopējais dalībnieku skaits ir 30 miljoni.

Vaicāti, cik daudz sistēmā ir dalībnieku no Latvijas un cik daudz naudas tie iemaksājuši, A.Runcs sacīja, ka nevar pateikt, jo gan dalībnieku skaits, gan iemaksātās naudas summas ir mainīgas. "Naudas pietiek visiem un vēl paliek pāri," piebilda MMM 2011 dalībnieks.

Vaicāti, kāpēc MMM 2011 nereģistrē darbību Latvijā, A.Runcs norādīja, ka nav nepieciešamība reģistrēt darbību, ja draugs draugam, savstarpēji uzticoties, aizdod naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas