Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Arī neatkarīgi eksperti secina, ka Kukulu mājas sēta jānojauc

Ādažu novada dome nupat nosūtījusi Vējupes krastā dzīvojošajai uzņēmēja Guntara Kukula un viņa dzīvesbiedres Valsts prezidenta padomnieces juridiskajos jautājumos Sandras Sondores-Kukules ģimenei vēstuli ar aicinājumu pašiem nojaukt sētu, kura uzbūvēta upes tauvas zonā. «Divas nedēļas gaidīsim atbildi un tad nedēļas laikā lemsim par dienu, kad nojaukt sētu,» sacīja Ādažu novada domes izpilddirektors Dainis Popovs. Pēc ieilguša strīda ar ģimeni dome pieaicināja neatkarīgos ekspertus mērījumu veikšanai, viņi izdarīja līdzīgu secinājumu – sēta uzcelta tauvas joslā, un tā nekavējoties jānojauc.

Diena jau informēja, ka vairāki Vējupes krasta privātmāju saimnieki izbūvējuši žogu gar pašu upes krastu, kaut gan Zvejniecības likuma normas paredz tauvas zonas jeb 4 metru atbrīvošanu. Pēc divu gadu sarakstes ar īpašniekiem, viņu sodīšanas un aicinājuma labprātīgi nojaukt uzcelto sētu Ādažu novada deputāti pieņēma lēmumu pēc 1. jūlija nojaukt sešas sētas un demontāžas darbu izdevumus piedzīt no vainīgajiem. Pēc šāda lēmuma četri no sešiem nojaukšanas darbus sāka paši. Viena ģimene Ādažos, kuras sēta atradās tikai metru no braucamās ceļa daļas jeb tā dēvētajā sarkanajā ceļa joslā, nupat solījās žogu nojaukt pati, savukārt Kukulu ģimene savu taisnību gatava aizstāvēt tiesā.

«Zvejniecības likumā 4 metru tauvas josla noteikta privātajiem ūdeņiem, bet Vējupe ir mākslīga ūdenstilpne jeb astoņdesmito gadu vidū uzbūvēta hidrobūve, kuras krasti apbūvējami saskaņā ar šīs tilpnes būves plānu. Likumu par tauvas joslu dome piemērojusi no zila gaisa, tā neattiecas uz šo gadījumu,» skaidroja G. Kukuls. Viņš bija pārliecināts, ka dome ir pazaudējusi Vējupes būves plāna dokumentus, bet Zvejniecības likuma normas šajā gadījumā piemērot nevar.

Ādažu novada domē Dienai uzrādīja vēl 2008. gada 22. aprīļa būvvaldes speciālistu izveidoto pārbaudes aktu, kurā viņi secinājuši, ka Kukulu ģimene patvaļīgi veikusi krasta nostiprināšanu un neievēro tauvas joslu. Vēlāk par to tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, par kuru domes administratīvā komisija Kukulu ģimenei piesprieda 600 latu naudas sodu un ierosināja kādā no domes sēdēm lemt, ko tālāk darīt ar Kukulu īpašuma sētu.

«Ņemot vērā Kukulu ģimenes iebildumus, mērījumu veikšanai pieaicinājām neatkarīgos mērniekus no SIA Mūsu mērnieks, kuri ar speciālu aparatūru, ievadot zemes robežu plāna datus, veica mērījumus no satelīta. Viņu slēdziens bija līdzīgs mūsu būvvaldes speciālistu mērījumiem. Tātad – sēta jānojauc,» situāciju skaidroja D. Popovs. Viņš gan norādīja, ka nekādu rīcību sākt nevarēs, ja Kukulu ģimene atradīs citu argumentu savas pozīcijas pamatošanai. «Kamēr pastāv strīds un sarakste, neko darīt neesam tiesīgi,» norādīja pašvaldības izpilddirektors. Kukulu ģimene nenoliedza varbūtību strīdu izšķirt tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas