Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Arī šonakt nav izdevies atrast pazudušo kaitbordistu

Brīvprātīgajiem sadarbībā ar glābējiem arī šonakt neizdevās atrast pie Kolkas raga pazudušo kaitbordistu, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). 

VUGD darbinieki vakar atsaukušies brīvprātīgo lūgumam un izgaismoja jūras karstu pie Kaltenes, kur bija nolemts turpināt pazudušo kaitbordistu meklēt. 

Glābēji palīdzību snieguši līdz plkst.2 naktī, taču arī šoreiz meklēšanas darbi beigušies bez rezultāta. 

Jau ziņots, ka pie Kolkas raga pazudušo kaitbordistu brīvprātīgie turpināja meklēt arī naktī, aģentūru LETA informēja brīvprātīgo meklēšanas darba koordinators Āris Muitnieks. 

Brīvprātīgie tika aicināti no plkst.23 pulcēties uz meklēšanu Kaltenē, kad bija plānots organizēti sadalīties un apsekot teritoriju laika posmā no plkst.24 līdz plkst.4. 

Meklēšanas darbus veica ar Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta modelēto kaitbordista pārvietošanās karti, pēc kuras varētu pieļaut, ka viņš tiks izskalots pie Kaltenes šonakt plkst.2. 

Muitnieks norādīja, ka viņš komunicē ar Krasta apsardzes dienestu un šo sadarbību vērtē kā "diezgan raitu". Viņš nevarēja komentēt, kāda ir sadarbība, piemēram, ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvjiem, jo to koordinē citas personas. 

Muitnieks mudināja ikvienu iedzīvotāju, kam ir iespēja, paiet gar Latvijas piekrasti un pievērst uzmanību apkārtnei, iesaistoties pazudušā kaitbordista meklēšanā. 

Kā vēstīts, VUGD izsaukumu uz Dundagas novadu 3.janvārī saņēma pēc plkst.15. Krastā palicēji ziņojuši, ka sportists iepūsts jūrā un pazudis no viņu redzesloka. No tuvākā glābēju dislokācijas punkta 41 kilometru attālajā Dundagā VUGD brigāde ieradusies pēc 36 minūtēm, un nekavējoties sākti glābšanas darbi. 

Meklēšanas darbus koordinēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas koordinācijas dienests (MRCC Rīga). Piekrastes apsekošanā tika iesaistīti VUGD darbinieki un iedzīvotāji, bet jūrā pazudušo vīrieti meklēja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri, tirdzniecības un Jūras spēku kuģi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas