Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ārlietu ministrs: Latvija veic nopietnas investīcijas savā drošībā

Latvija veic nopietnas investīcijas savā drošībā, turklāt Latvijā atrodas NATO sabiedroto spēki, seminārā par aktuālajiem ārpolitikas jautājumiem sacīja ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Ārlietu ministrija (ĀM) aģentūru LETA informēja, ka šodien ĀM organizētajā seminārā pulcējušies 28 Latvijas pašvaldību vadītāji un pārstāvji. Sarunas laikā tika uzsvērts, ka līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un konfliktu eskalāciju citviet pasaulē apstākļi starptautiskajā arēnā ir krasi mainījušies, bet Latvijas drošības situācija, Kariņa vērtējumā, esot laba.

Kariņš norādīja, ka Latvijas ārpolitikas pamatā ir līdzdalība Eiropas Savienībā (ES)un NATO, kā arī ciešāku attiecību veidošana ar līdzīgi domājošām valstīm pasaulē. Latvija ir ieinteresēta investīciju piesaistīšanā no demokrātiskās pasaules, ES un G7 dalībvalstīm.

Divpusējo attiecību direkcijas vadītāja Katarina Plātere pastāstīja par Latvijas divpusējām attiecībām ar trešajām valstīm, atgādinot, ka gan valsts, gan pašvaldību līmenī ir izsvērti jāvērtē eventuālie sadarbības partneri, uzmanību pievēršot arī starptautiskās situācijas attīstības dinamikai un no tās izrietošajām iespējām un riskiem.

Ekonomisko attiecību, tirdzniecības un attīstības sadarbības direkcijas vadītāja Alise Balode un Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Ģirts Jaunzems pašvaldību pārstāvjus informēja par aspektiem, kas ņemami vērā, piesaistot ārvalstu investīcijas. Viņi aicināja pašvaldības šajā jomā mērķtiecīgi sadarboties ar Latvijas vēstniecībām, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas goda konsuliem ārvalstīs.

Juridiskās direkcijas vadītāja Sanita Pēkale klātesošos iepazīstināja ar ES ieviesto sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju īstenošanas gaitu un praktiskajiem aspektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas