Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Armijā sākto noliktavu reformu plānots pabeigt piecos gados

Modernizējot armijas apgādes procesu, aizsardzības resors piecos gados plāno pabeigt bruņoto spēku nodrošinājuma reformu.

2019.gada oktobrī Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs uzsāka tā darbības reformēšanu, vispirms pārņemot divas Rīgas garnizona individuālā ekipējuma noliktavas.

Šogad Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs pārņems Nacionālo bruņoto spēku visu trīs reģionālo nodrošinājuma centru individuālā ekipējuma noliktavu pārvaldību Ādažos, Lielvārdē un Liepājā.

Tāpat reformas rezultātā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs, kas līdz šim pildījis gan bruņoto spēku iepirkumu, gan infrastruktūras uzturēšanas funkciju, tiks sadalīts divās atsevišķās institūcijās.

Plānots, ka infrastruktūras un apsaimniekošanas funkcija paliks Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra pārziņā, savukārt, no jauna izveidotais Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs veiks iepirkumu, uzglabāšanas un aprites funkciju, nodrošinot pilnu militāri tehnisko līdzekļu dzīves ciklu - no iepirkuma līdz utilizācijai.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) šodien atklāja pirmo jauno ekipējuma noliktavu Rīgā, Biksēres ielā 6. Noliktava gan nav armijas īpašums un to tuvākos gadus nomās. Noliktava atbilst visiem nepieciešamajiem standartiem un ļaus daudz efektīvāk organizēt apgādes procesu.

"Apgādes sistēmas reformēšanā šis ir tikai sākums. Tālāk viss attīstīsies jau pa reģioniem un aptvers visu valsti tuvākajos piecos gados. Šāda apgādes sistēmas uzlabošana īpaši svarīga ir potenciālas krīzes gadījumos," norādīja Pabriks.

"Jaunajā apgādes sistēmā integrēsim trīs dažādas sistēmas, kas agrāk apgādāja profesionālo dienestu, Zemessardzi un Jaunsargi. Plānots, ka šīs struktūrvienības būs kopīgā sistēmā, kas nozīmēs resursu ietaupīšanu. Bez telpu izveidošanas tiks ieviests arī jauns digitālās pārvaldes modelis, kas uzlabos ekipējuma uzskaiti, tā ātrāku izsniegšanu un mazinās korupcijas riskus," norādīja ministrs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas