Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ārvalstu mediji publicē Rimšēviču kompromitējošu foto

Reaģējot uz izskanējušajām ziņām par Latvijas bankas priekšnieka Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu, daudzi ārvalstu mediji aģentūras The Associated Press ziņu ilustrējuši ar fotogrāfiju, kurā augstā amatpersona redzama kopā ar kādas ievērojamas Krievijas ieroču kompānijas vadītāju.

Portāls Diena.lv, ielūkojoties Scanpix piedāvātajā foto arhīvā, uzgāja šo aģentūras Associated Press attēlu, kas datēts ar 2010. gada 22. augustu. Fotogrāfijas parakstā norādīts, ka Rimšēvičs ( otrais no kreisās) redzams pie viena galda ar Dmitriju Pilščikovu (trešais no kreisās), kurš tolaik bijis Krievijas ieroču kompānijas - Informācijas tehnoloģiju pētniecības institūta - vadītājs.

Norvik bankas lielākais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs intervijā aģentūrai AP paziņojis, ka Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes un un pieprasījis atmazgāt Krievijas naudu.

AP publikācijā vēstīts, ka Rimšēvičs kopš 2010. gada vismaz astoņas reizes paviesojies Krievijā, vairākas reizes no tām - pirms Latvijas pievienošanās eirozonai 2014. gadā un pirms Krievija anektēja Krimas pussalu, par ko pret šo lielvalsti tika vērstas Rietumvalstu sankcijas.

Kāda no vizītēm, kuras moments fiksēts šajā fotoattēlā, Rimšēvičs 2010. gadā Krievijā esot apmeklējis medības, kur sastapies arī ar Piļščikovu, rakstīja AP. Piļščikova priekšnieks tolaik bijis Sergejs Čemezovs, tagadējais sankciju skartā ieroču konglomerāta Rostec vadītājs, kurš kopš 80. gadiem bijis Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs un sabiedrotais.

Runājot par šo fotoattēlu, Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš otrdien preses konferencē kopā ar Rimšēviču paziņoja, ka saistībā ar šo bildi tiks sagatavots iesniegums Drošības policijā, jo esot pazīmes, ka šī fotogrāfija ir falsificēta, montēta.

Rimšēvičs pastāstīja, ka Krievijā bijis divas reizes - 2010. un 2012. gadā, kad devies makšķerēt lašus uz Kamčatku. Vienu reizi devies kopā ar paziņu Valēriju Maliginu.

Runājot par kompāniju, kas redzama šajā attēlā, viņš skaidroja, ka cilvēki Kamčatkā ieradušies ar dažādiem reisiem, devušies makšķerēt un pēc tās bijušas kopīgas vakariņas. "Šī nav mana kompānija," teica Rimšēvičs.

(pievienotas pēdējās trīs rindkopas ar Rimšēviča un Vārpiņa stāstīto)

Top komentāri

no malas skatoties
n
Diez kas nav, ja šis bankas vadītājs sēž tādā krievu kompānijā. Izskstās, ka sēž starp bandītiem.
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Un kad sāks uzpeldēt momentuzņēmumi par mīļu piemiņu no Citadeles bankas izkārtojuma apslacīšanas GRŪZIJĀ, kur piedalījās gan Vējonis ar kundzi, gan tagadējais Eiropas finanšu galvenais noteicējs Domabrauskis ar kundzi, gan pat Straujuma, u.t.t.?!?
PP
P
Izskatās pēc bomžatņika. Purni tādi pabaigi. Vaštūks uz galda. Un lēta ģitāra. Ja tas nav fotošops, tad jāteic, ka čalis neizvēlas sabiedrību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas