Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ASV raķešu triecienā nogalināti seši cilvēki; Krievijas militārpersonas nav cietušas

Sīrija paziņojusi, ka pēc ASV prezidenta Donalda Trampa pavēles veiktajā raķešu triecienā Sīrijas aviobāzei nogalināti seši cilvēki, kā arī nodarīti plaši postījumi, tostarp iznīcinātas deviņas šīs valsts kara lidmašīnas, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, kurš ir vizītē Uzbekistānā, atklājis, ka viņa rīcībā nav informācijas par cietušiem Krievijas karavīriem. Kā zināms, minētajā bāzē uzturējās arī Krievijas, kura ir Bašāra el Asada režīma atbalstītāja, pilsoņi. ASV pirms trieciena vairākkārt brīdinājusi Krieviju, ka gatavojas spert šādu soli. 

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka brīdinājums saņemts pa "pastāvošajiem sakaru kanāliem", taču Putins tieši neesot informēts.

Peskovs atteicās atbildēt uz jautājumu, vai Vašingtonas brīdinājumam sekojusi kāda tūlītēja Maskavas reakcija.

Sīrijas armijas paziņojumā norādīts, ka atbilde uz raķešu triecienu būs "pretterorisma kampaņas turpināšana, lai atjaunotu mieru un drošību visā Sīrijā". 

Sīrijas puse ASV raķešu triecienu vērtē kā klaju agresiju, turklāt paziņojumā pausts, ka šis raķešu trieciens "ASV padara par teroristu grupējuma Islāma valsts partneri".

Sīrijas armija arī turpina apgalvot, ka nav izmantojusi ķīmiskos ieročus: "ASV mēģina attaisnot šo agresiju, to pamatojot ar Sīrijas armijas it kā veiktu ķīmisko ieroču pielietošanu, bet nemaz nezina, kas patiesībā notika."

Kā vēstīts, ASV un lielākā daļa Rietumvalstu ir pārliecinātas, ka ķīmiskos ieročus lietoja tieši Asada spēki, kas arī licis Trampam izšķirties par savā neilgajā prezidentūras laikā līdz šim nopietnāko militāro lēmumu. Rietumvalstis un Turcija arī netic Krievijas versijai par to, ka indīgās gāzes izplatījušās, jo Asada spēku lidmašīnas sabombardējušas ēkas, kurās nemiernieki glabājuši ķīmiskos ieročus.

Trampa lēmumu atbalstījušas gan Lielbritānija, gan Austrālija, gan Izraēla, kā arī virkne sabiedroto valstu Eiropā. Arī Latvijas ārlietu minsitrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) norādījis, ka šāds solis bija adekvāta atbilde uz ķīmisko uzbrukumu, kas vērsts pret civiliedzīvotājiem: "Ne diplomātiskie pasākumi, ne sankcijas nav devušās rezultātu. Atliek pēdējais prezidentu vai valdību arguments - tas ir militārs trieciens, kas ir skaidrs signāls, ka tāda rīcība netiks pieļauta."

pievienota 3. un 4. rindkopa

 

 

Top komentāri

Truth
T
Oi , ja tur kāds būtu skabargu dubsī ierāvis , to pakaļu jau pa visu ekrānu kopā ar Kišeļova purnu rādītu ............pie tam cietuši ir mierīgie iedzīvotāji:) militārā lidlaukā , naktī , mierīgie iedzīvotāji ...reallly?????
zvirbulēns
z
Laiks Rašen izvākties no Sīrijas, brīdinājuma zvans noskanējis, nākošreiz visus rašen uzlaidīs gaisā!
NAV VIENALGA
N
History of American False Flag Operations...continues
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas