Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

AT negroza 18 gadu cietumsodu dubultslepkavībā apsūdzētajam bijušajam karavīram

Augstākā tiesa (AT) šodien nolēma negrozīt Zemgales apgabaltiesas piespriesto 18 gadu cietumsodu bijušajam Jūras spēku karavīram Vadimam Semaško, kurš apsūdzēts par 2008.gadā Jelgavas rajona Zaļenieku pagastā izdarītu divu militārpersonu noslepkavošanu.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, izskatot lietu apelācijas kārtībā, AT Krimināllietu tiesu palāta šodien pirmās instances tiesas spriedumu atcēla daļā par atsevišķu pierādījumu iznīcināšanu. Attiecībā uz šiem pierādījumiem AT nolēma, ka tie pēc sprieduma stāšanās spēkā ir nevis iznīcināmi, bet nododami cietušajam. Savukārt pārējā daļā, tai skaitā attiecībā uz apsūdzētajam piespriesto sodu, pirmās instances tiesas spriedums tika atstāts negrozīts.

Pilns šodien pasludinātā AT Krimināllietu tiesu palātas sprieduma teksts būs pieejams 23.septembrī, bet pēc tam procesa dalībnieki to varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Kā ziņots, izskatot lietu pirmajā instancē, Zemgales apgabaltiesa 2009.gada 22.decembrī Semaško atzina par vainīgu slepkavībā sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas, kā arī zādzībā. Tiesa viņam piesprieda 18 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trim gadiem, konfiscējot mantu. Tāpat Zemgales apgabaltiesa nolēma no apsūdzētā piedzīt kopumā 200 000 latu lielu morālā kaitējuma kompensāciju par labu abu nošauto biedru tuviniekiem, kā arī 7200 latus par labu valstij, kura cietušajiem jau bija izmaksājusi kompensācijas 7200 latu apmērā.

Tomēr par pirmās instances tiesas spriedumu vēlāk tika saņemta apelācijas sūdzība, tāpēc lieta nonāca AT Krimināllietu tiesu palātā, kas šodien to izskatīja.

Kā ziņots, 2008.gada rudenī Jelgavas rajona Zaļenieku pagastā ar šautām brūcēm galvā tika atrasti divi nogalināti vīrieši - 1979.gadā dzimušais Jūras spēku karavīrs Vilnis Hofmanis un pāris mēnešus pirms notikuma atvaļinātais Gaisa spēku virsnieks Krists Hiršsons.

LETA jau ziņoja, ka 2008.gada 8.novembra rītā kāds vīrs no Zaļenieku pagasta ar automašīnu veda bērnu uz Jelgavu pie ārsta. Savas mājas ceļa galā, uz Jelgavas-Auces šosejas, vīrietis pamanīja ceļmalā novietotu apvidus automobili, kam darbojās dzinējs un bija ieslēgtas gaismas. Aiz džipa tonētajiem stikliem atklājās baiss skats - automašīnā atradās divi no šautām brūcēm noasiņojuši vīrieši.

Vēlāk izmeklētāji aizdomās par šo dubultslepkavību aizturēja Semaško, kurš savu vainu atzina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas