Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atbalsta administratīvo sodu nepilngadīgajiem par enerģijas dzērienu lietošanu

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas saskaņā ar deputāta Jāņa Vitenberga (KPV LV) sākotnēji piedāvātajiem grozījumiem paredz noteikt bērniem administratīvo atbildību par enerģijas dzērienu lietošanu.

Par enerģijas dzērienu lietošanu, ja to izdarījis bērns, piemēros brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro.

Par bērna iesaistīšanu enerģijas dzērienu lietošanā piemēros brīdinājumu vai naudas sodu līdz 200 eiro.

Jau pašlaik likumā ir spēkā aizliegums pārdot enerģijas dzērienus nepilngadīgajiem.

Kā ziņots, Saeima šodien konceptuāli atbalstīja sākotnēji veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) virzīto rosinājumu likumā noteikt aizliegumu bērniem glabāt alkoholu un tabakas izstrādājumus.

Priekšlikums paredz arī aizliegumu bērniem glabāt enerģijas dzērienus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces vai to uzpildes tvertnes.

Jaunais regulējums tiek virzīts, lai tiesībsargiem juridiski būtu tiesības no bērna konfiscēt minētās lietas, piemēram, kad viņš pieķerts par huligānismu, iepriekš atbildīgās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē skaidroja atbildīgo institūciju pārstāvji. Pašlaik likumā bērniem ir aizliegts smēķēt un lietot alkoholu, bet nav noteikts aizliegums glabāt šīs lietas.

Top komentāri

VVZ
V
Likums ir nepilnīgs. Tajā vajadzēja ietvert arī kofeīnu saturošas saldinātas kafijas un tējas lietošana, jo tajās kofeīna saturs ir lielāks nekā "enerģijas dzērienos". Neviens no deputātiem, kas šo lēmumu pieņēma, neko nezin par enerģijas dzērienu sastāvu un iedarbību- tie tiek demonizēti un pielīdzināti narkotiskajām vielām. Ja palasa, kas tad tur īsti ir, tad secinājumi ir sekojoši- liels cukura daudzums, kas dod ogļhidrātus un "ātro enerģiju"- kā glāzē izšķīdinātas dažas tējkarotes cukura. Tad ir kofeīns, kura saturs nav lielāks par kafijā vai tējā esošo. Tad ir taurīns- augu valsts produkts, par kuru var palasīt internetā. Nelaimes sākas, ja enerģijas dzērienus lieto lielos daudzumos vai kombinācijā ar alkoholu. Es te nereklamēju enerģijas dzērienus, bet pastāstu par deputātu aprobežotību. Bet tas jau ir cits stāsts.
trusis nejaukais
t
sodiit sodiit un sodiit. neko citu vispaar nedara kaa tikai soda. piedaavaaju sodiit arii tos, kas nav sodiiti par to ka ir izsprukushi nesodiiti.
Irlielāmērāticams
I
ka katra nākošā Saeima ir aizvien nesaprātīgāka par iepriekšējo. Vai lielie "diž-regulētāji" patiešām nesaprot, ka problēma nav produkti, bet gan vēlme apdullināties? To "enerģijas dzērienu" taču var aizstāt ar tēju un kafiju! Aizliegsiet dzert kafiju?????????????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas