Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Pēc FM provizoriskiem aprēķiniem, minētie grozījumi PVN likumā ik gadu ļaus papildus iekasēt PVN divu miljonu eiro apmērā.

Atbalsta grozījumus par plašāku tiesību piešķiršanu VID cīņai ar krāpniecību PVN jomā

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto likumprojektu par grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, kas paredz radīt jaunus instrumentus cīņai ar krāpniecību PVN jomā.

Reizē tika noraidīti opozīcijas deputāti rosinājumi noteikt samazinātu PVN likmi pienam, maizei, svaigai vai atdzesētai gaļai un olām, kā arī ēdināšanas pakalpojumiem.

FM iepriekš skaidroja, ka PVN krāpniecība nodara būtiskus zaudējumus valsts budžetam. Neskatoties uz to, ka PVN plaisa samazinās, negodprātīgi nodokļu maksātāji meklē jaunus veidus, kā izkrāpt valsts budžeta līdzekļus. Tādējādi pastāvīgi tiek vērtētas iespējas apkarot PVN krāpniecību un samazināt ar valsts budžeta zaudējumiem saistītus riskus.

FM sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) ir sagatavojusi un piedāvā jaunus pasākumus cīņai ar PVN krāpniecību, nosakot plašākas VID pilnvaras izslēgt reģistrētu PVN maksātāju no VID PVN maksātāju reģistra, un ierobežojot normu ļaunprātīgu izmantošanu.

Turpmāk VID varēs lemt par reģistrēta PVN maksātāja izslēgšanu no VID PVN maksātāju reģistra, ja reģistrēts PVN maksātājs iepriekšējos vismaz sešus kalendāra mēnešus PVN deklarācijās nav norādījis nevienu darījumu, ja reģistrēts PVN maksātājs, nesākot saimnieciskās darbības veikšanu, veic visu amatpersonu nomaiņu, kā arī gadījumā, kad reģistrēts PVN maksātājs veic visu amatpersonu nomaiņu uz personām, kas nav Latvijas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji.

Lai veicinātu reģistrēta PVN maksātāja vēlmi izpildīt normatīvos noteikto pienākumu sadarboties ar VID un sniegt nepieciešamo informāciju nodokļu kontroles vajadzībām, ierosināts tam piemērot soda naudu 21% apmērā, ja tas nesniedz informāciju VID par darījuma norisi.

Vienlaikus, lai mazinātu īpašā PVN režīma atļaujas izmantošanu krāpnieciskos nolūkos, paredzēts noteikt stingrākus kritērijus īpašā PVN režīma preču importa darījumos atļaujas saņemšanai. 

Top komentāri

Vecs čekists
V
Trīsdesmit gadus pēc valsts Atmodas, "atmodās" likumdevēji un apjēdza, ka pietiek izkrāpt PVN !!! Jādomā, ka turpmāko 30 gadu laikā moš ieviesīs kādu reālu kārtību.
.
.
Jau tagad VID darbošanās atgādina Gestapo darbību, un pilnvaras ir stipri lielākas. VID bez tiesas sprieduma var iznīcināt visu un katru, izmantojot samuģīto likumdošanu, kas tieši šādiem nolūkiem ir samuģīta. Tiesā meklēt taisnību ir bezjēdzīgi, jo tiesu procesi ilgst 10 gadus un vairāk, bet par to laiku cilvēks ir morāli, finansiāli un fiziski iznīcināts.
cinitis
c
Uz priekšu - izslēgsim no PVN reģistra uzņēmumus, kas VID nepatiks un tie tāpat nobankrotēs, jo viņu produkta pašizmaksa palielināsies par PVN un tie nebūs spējīgi konkurēt ar VID tīkamajiem uzņēmumiem. ES PVN maksātājs ir normāla parādībā, lv-izrādās privilēģija. Varbūt atstāt vispār te dažus lielos uzņēmumus, lai tie uztur lv ierēdņu armiju. Pārējie varētu pakot čemodānus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas