Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Rebenoks uzskata, ka pārmetumi par politisko angažētību nav pamatoti

Atkāpusies Nemiro izraudzītā Latvenergo pagaidu padome

Pirmdienas rītā medijiem izplatītā paziņojumā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) izraudzītās Latvenergo pagaidu padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks informēja, ka padome atkāpusies, lēmumu argumentējot ar "politisko spiedienu, kura dēļ padome nespēj pilnvērtīgi pildīt funkcijas".

Paziņojumā Rebenoks norāda, ka pēc vairāku politiķu publiskajiem paziņojumiem tā kļuvusi par "neērtu padomi", tāpēc padome neredz iespēju pildīt akcionāra – Latvijas valsts - doto uzdevumu par elektrības rēķinu samazināšanu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kas bija viens no galvenajiem iemesliem iepriekšējās padomes atcelšanai. 

"Pagaidu padome apzinās, ka tās lēmums par atkāpšanos var ietekmēt uzsākto elektrības rēķinu samazināšanas gaitu, kā arī Latvenergo koncerna pilnvērtīgu lēmumu pieņemšanu līdz tiks nodrošināta pastāvīgās padomes iecelšana. Tomēr esošajā politiski nokaitētajā gaisotnē tā neredz citas iespējas, kā atkāpties. Uzskatām, ka nav pamatoti pārmetumi padomei par politisko angažētību, jo tajā darbojās savas jomas eksperti un daļa no tiem jau līdz šim piedalījās Ekonomikas ministrijas izveidotajā darba grupā par elektrības rēķinu samazināšanu un to iecelšana padomē ir iesāktā darba turpinājums," pausts paziņojumā.

Nemiro intervijā telekanālam LNT pastāstīja, ka pirmdienas rītā pagaidu padomes priekšsēdētājs informējis viņu, ka visa pagaidu padome saistībā ar politisko un sabiedrības spiedienu nolēmusi atkāpties. Tādējādi par Latvenergo padomes pienākumu izpildītāju kļūs Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis, kas ir akcionāra pārstāvis.

Nemiro arī stāstīja, ka jau pēc Latvenergo iepriekšējās padomes atlaišanas ir uzsākts konkurss uz jaunu padomi. Šobrīd tiek izstrādāts konkursa nolikums. Ministrs prognozēja, ka konkurss varētu aizņemt pāris mēnešus.

Top komentāri

Blēžu bars, naudas izzadzēji
B
!
Ciprese
C
tagad mums kadu brīdi nāksies noraudzīties cīņā " pie siles", kuri tad vinnēs, vecie vai arī jaunie
Pasaki, kas ir tavi padomnieki,
P
un es pateikšu, kas esi tu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas