Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss
Tērpu darināšanu organizēs svētku budžeta ietvaros - ne par pašu dejotāju naudu

Atsakās no ieceres deju lieluzvedumam radīt Ķīnā austos tērpus

Nolemts deju lieluzvedumā Māras zeme tomēr neizmantos iebildumus raisījušos tērpus, kuru sagādāšanu bija paredzēts uzticēt pašiem dejotājiem un pašvaldībām, otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pastāstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra dejas mākslas eksperte Maruta Alpa.

Plāns no Ķīnā ražota auduma šūt tērpus, kas būtu izmantojami tikai šajā vienā pasākumā, uztrauca gan dejotājus, gan pašvaldības. Tērpi sanāktu dārgi, turklāt būtu mērķtiecīgi izmantojami tikai šajā vienā uzvedumā.

"Varam noņemt šo jautājumu, tas vairs nav dienas kārtībā," teica Alpa. Nepieciešamo tērpu darināšana tiks organizēta svētku budžeta ietvaros un ne par pašu dejotāju naudu, viņa solīja.

Iecere paredzēja speciāli Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētku lieluzvedumam Māras zeme visiem 15 000 dejotājiem sagatavot tērpus, kuru audums būtu jāiegādājas pašvaldībām, bet tērpu šūšana jāapmaksā pašiem deju kolektīviem.

Saskaņā ar lieluzveduma veidotāju plāniem tiks izdejots stāsts par Latviju ne tikai 100 gadu laikā, bet, ieskatoties vēsturē līdz pat 12. un 13.gadsimtam.

Top komentāri

prieks
p
Labi, ka atgriežamies pie saviem skaistajiem novadu tērpiem, un netaisām baisu Ziemeļkorejas stila vingrošanu vienādos baisos Evijas Dāboliņas lupatu kankaros.
Tusnelda
T
Latvijas, ikviena limena vadiba, ir tik alkatiga, debila un degradeta, ka talak jau vairs nav kur iet. Tad Latvijas nacionala karoga simboliskas prievites, karodzinus pasutija Lietuva, lai par so darijumu varetu nozagt kadus tukstosus eiro, nu jau ar tautasterpiem lien Kina, jo ikviena manupulacija un it ka biznesa darijums siem kretiniem pilda kabatas par simtiem tukstosiem eiro, tacu, tai pat laika Latvijas iedizovtaji nikst bez darba, Latvija cilvekiem netiek raditas jaunas darba vietas. Es ieteiktu ikvienam Latvijas pilsonim boikotet ikvienu arzemju preci, kura ir siastita ar Latvijas nacionalajam vertibam, boikotet ikvienu arzemju preci, kuru Latvija razo Latvijas zemnieki, lauksaimnieki, uznemeji, rupnieki....
dejotajs
d
So tautas terpu, Kinas varianata, autoru nosaukt publiski, publiskot si debilika foto un ar sudiem nometat...ka vispar kadam idotam vareja sada doma ienakt galva???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas