Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Atsaukta Bulduru Dārzkopības vidusskolas valde

Otrdien nolemts atsaukt Bulduru Dārzkopības vidusskolas valdi, jo tā pašreizējā sastāvā nav spējusi īstenot kapitālsabiedrības interešu nodrošināšanu un svarīgu lēmumu pieņemšanu, tostarp iepirkumu realizāciju, apdraudot Bulduru Dārzkopības vidusskolas turpmāko darbību, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Edīte Olupe.

Bulduru Dārzkopības vidusskolas darbībā konstatēti pārkāpumi, organizējot būvdarbu iepirkumu un izvērtējot atklāta konkursa piedāvājumus, tādejādi apdraudot projekta Katlu mājas rekonstrukcija siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai Bulduru Dārzkopības vidusskolā īstenošanu. IZM konstatētie pārkāpumi iepirkuma procedūrā nozīmē, ka pastāv risks, ka visas projekta izmaksas var tik atzītas par neattiecināmiem izdevumiem, un to summa var sasniegt līdz 757 964 eiro. 

Ņemot vērā minētos riskus, IZM uzdeva vidusskolas valdei veikt nepieciešamās darbības, lai novērstu neattiecināmo izmaksu rašanis, nodrošinātu tiesisku atklāta konkursa norisi, un piedāvāt risinājumus tālākai rīcībai. Laikā no 2014.gada 20.novembra līdz 2014.gada 9.decembrim - VSIA Bulduru Dārzkopības vidusskola dalībnieku sapulces norises laikam - Bulduru Dārzkopības vidusskola valde nav veikusi nekādas darbības IZM doto uzdevumu izpildē, nespējot vienoties par iespējamo tālāko rīcību. 

Laikraksts Diena jau septembrī rakstīja, ka lai gan Bulduru Dārzkopības vidusskola ir vienīgā dārzkopības skola Latvijā, tās nākotne bija neskaidra - skolai iekrājušies parādi, un, lai gan septembrī tai tika piešķirti 418,2 tūkstoši eiro daļēju iestādes īstermiņa maksājumu saistību segšanai, skola nespēja nodrošināt pozitīvu finansu plūsmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas