Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atvērs Vidzemes šosejas brauktuves abos virzienos

Vidzemes šosejas rekonstrukciju plāno pabeigt jau šogad un no piektdienas, 30.oktobra, desmit kilometrus garā rekonstruētā posma brauktuves abos virzienos tiks pilnībā atvērtas autotransporta satiksmei, informē ceļu būves firmas SIA Binders pārstāvji.

Autoceļa Rīga-Sigulda rekonstrukcija tika sākta 20.aprīlī, veicot asfalta segas rekonstrukciju no pagrieziena uz Langstiņiem līdz nobrauktuvei no Garkalnes dzelzceļa pārvada.

Orientējoši līdz decembrim objektā vēl turpināsies atsevišķi maza apjoma darbi un labiekārtošanas pasākumi. Šajā laikā uz ceļa saglabāsies ātruma un atsevišķi satiksmes ierobežojumi.

Visu projektā paredzēto darbu izpilde pilnībā būs pabeigta līdz 2015.gada decembrim, kaut līgumsaistības ar pasūtītāju, VAS Latvijas Valsts ceļi paredz, ka asfalta segas rekonstrukcijas darbiem objektā jābūt pabeigtiem 2016.gada ceļu būves sezonā. Līdz ar to gandrīz uz pusi samazinājies laika periods, kad autobraucējiem šajā ceļa posmā jāsastopas ar remontdarbu dēļ radītām neērtībām.

Atbilstoši projektam, asfalta segas rekonstrukcija veikta ceļa posma abos virzienos, secīgi organizējot darbus abās ceļa brauktuvēs. Projekts paredzēja asfalta segas rekonstrukciju, izmantojot reciklēšanas metodi, kas nozīmē, ka vecais asfalts tika safrēzēts, segas stiprināšanai sajaukts ar cementu, izlīdzināts un pa virsu trijās kārtās ieklāta jaunā asfalta sega. Projekts neparedzēja ceļa pamatu rekonstrukciju.

Projekta ietvaros rekonstruēts arī Garkalnes pārvads (reģionālā autoceļa P3 pārvads pār autoceļu A2), pārvads pār dzelzceļu un gājēju tunelis aiz pagrieziena uz Langstiņiem. Rekonstrukcijas zonā atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas, atsevišķās vietās uzstādītas metāla drošības barjeras, atsevišķā posmā izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, iztīrīti grāvji un rekonstruētas caurtekas.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas