Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aucē daudzbērnu ģimenei nodeg mājas

Pirms nedēļas kādu ģimeni Aucē, kurā aug trīs bērni un gaidāms vēl viens mazulis, piemeklēja nelaime – ziemas aukstumā nodega māja. Ugunsgrēka laikā trīs bērni izskrējuši ārā plikām kājām, par ugunsnelaimi šovakar stāstīja Latvijas televīzijas ziņu raidījums_ Panorāma _un aicināja cilvēkus ģimenei palīdzēt.

Visi mājā dzīvojušie cilvēki izglābušies – māte, trīs bērni, vecmāmiņa un kāda vecāka kundze, kas arī mitinājusies lauku mājās. Bērni laimīgas sagadīšanās dēļ bijuši mājas pirmajā stāvā, minēja žurnālists.

Ģimenei sadegušas visas mantas, dokumenti un nelielie naudas iekrājumi. Vecmāmiņa Jadviga Pikarauga Latvijas televīzijai stāstīja, ka ugunsdzēsēji atbraukuši pusstundas laikā. “Pietrūkās ūdens, nabagiem, šļaukas cauras, laiks auksts. Kad pietrūka ūdens, nodomāju - nu tad lai deg, kad nav, tad nav. Būtu ūdens, būtu nodzēsuši,” raudot stāstīja sieviete.

Auces Bērnu invalīdu biedrības priekšsēdētāja Māra Hincenberga aicināja cilvēkus palīdzēt, ja vien ir tāda iespēja. Ģimenei nepieciešams arī kāds, kas varētu novērtēt, vai māju iespējams atjaunot.

Ģimene saņem pašvaldības pabalstu 100 latu apmērā mēnesī un tai ierādīts pagaidu mājoklis. Cilvēki ziedojuši matračus, traukus. Māmiņa Elīna Treile stāstīja, ka janvāra beigās pasaulē nāks vēl viens bērniņš. Bijušas iegādātas zīdaiņu drēbītes, bet tagad vairs nekā neesot. Viņa arī minēja, ka bērniem sadegušas visas mantas, arī Ziemassvētkos dāvinātās lelles. “Kā piedzima pliki, tā šobrīd arī ir [bērni]. Nav jau arī tādi laiki, lai dāvinātu. Jāizremontē, gan jau mazo atvedīsim smuki mājās,” cer E.Treile.

Latvijas televīzija aicināja palīdzēt ģimenei, zvanot M.Hincenbergai pa telefonu 26236558.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas