Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Audzētāji: Vētra un lietavas kartupeļu audzētājiem varētu būt radījusi līdz 4000 eiro zaudējumu uz hektāru

Jūlija izskaņas vētra un lietavas kartupeļu audzētājiem varētu būt radījusi 2500 līdz 4000 eiro zaudējumu uz hektāru, sacīja Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.

Viņa atzīmēja, ka ieguldījumi uz hektāru kartupeļu audzētājiem bijuši lieli, tostarp iegādāta sertificēta sēkla, kā arī veikti lauku darbi, mēslošana un augu aizsardzības pasākumi. Taču zaudējumi kartupeļu audzētājiem atšķirsies no izmantotās sēklas cenas.

Kraukle sacīja, ka reģionos, kur nolija visvairāk lietus - Olaines, Jelgavas un Dobeles pusē, - daudzi lauki joprojām ir zem ūdens, piebilstot, ka šajos laukos nebūs ko rakt un arī tajās lauku daļās, kas nav zem ūdens, visticamāk, kartupeļi būs cietuši no lielā mitruma un var strauji sākt pūt.

Viņa uzsvēra, ka patlaban nevar apzināt kopējo situāciju, jo pārmitrajos laukos kartupeļi, iespējams, vēl nav sapuvuši, bet pēc nedēļas vai vēlāk tie varētu sākt pūt.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja norādīja, lai cīnītos ar lielajiem plūdiem, kartupeļu audzētāji centās rakt grāvjus gar laukiem, bet gruntsūdens visur ir tik augsts, ka ūdens projām neplūda.

Viņa arī akcentēja, ka pret šāda veida postījumiem kartupeļu audzētājiem nav iespējams apdrošināties.

Jau ziņots, ka Latviju svētdienas, 28.jūlija, vakarā un pirmdien, 29.jūlijā, šķērsoja aktīvs ciklons, nesot ekstremāli stipru, ilgstošu lietu, un spēcīgas vēja brāzmas, kas lauza kokus un bojāja elektrolīnijas.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienība ir 1997.gadā reģistrēta biedrība. Biedrības mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas