Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Austrumu slimnīcā izveidots Latvijā vienīgais epilepsijas ārstēšanas centrs

Lai uzlabotu un attīstītu epilepsijas ārstēšanas metodes Latvijā, Rīgas Austrumu slimnīcā izveidots epilepsijas pacientu ārstēšanas un aprūpes centrs, ziņo Latvijas Radio.

Tajā pieredzējušu speciālistu komanda slimniekiem nodrošinās savlaicīgus un kvalitatīvus ambulatoros un stacionāros pakalpojumus. Papildus ārstēšanai, pacientus plānots arī izglītot par jaunākajām epilepsijas ārstēšanas iespējām un slimības izpausmēm. Latvijā šāda veida centrs ir vienīgais.

Reizēm sabiedrībā dzirdami negatīvi viedokļi par konkrētu slimību pacientiem, aizmirstot, ka viņi ir tādi paši cilvēki, kā citi. Epilepsija ir neiroloģiska slimība, kurai raksturīgi krampji, lēkmes un samaņas zudums. Pasaulē ar to slimo aptuveni 50 miljoni iedzīvotāju. Speciālisti to vērtē kā ļoti augstu rādītāju. Latvijā ir vairāk nekā 10 000 epilepsijas slimnieku.

Rīgas Austrumu slimnīcas Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas vadītājs profesors Egils Vītols stāsta, ka šāda centra izveide ir nozīmīgs solis pretī augsta līmeņa epilepsijas pacientu aprūpes nodrošināšanai Latvijā. Bet Latvijas Epilepsijas biedrības priekšsēdētāja Zanda Lāce domā, ka jaunais ārstēšanas un aprūpes centrs būs nozīmīgs atbalsts pacientiem, kuriem līdz šim nav izdevies palīdzēt, vēsta radio.

Papildus ārstēšanas un aprūpes centram, tiks veidots arī tā saucamais "Pirmās lēkmes kabinets", kas nodrošinās augsti kvalificētu konsultāciju pēc pirmajām epilepsijas pazīmēm ar mērķi izslēgt vai apstiprināt diagnozi. Kaut arī epilepsija ir kompleksa slimība, speciālisti uzskata, ka jaunā centra modernā aparatūra ļaus precīzāk noteikt slimnieka diagnozi un izveidot piemērotu ārstēšanas taktiku. Tādā veidā paredzēts samazināt arī to gadījumu skaitu, kad slimniekam piemērotas neatbilstošas zāles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas