Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Auto sadursme ar dzīvnieku var radīt pat 40000 eiro lielus zaudējumus

Apdrošināšanas sabiedrības ERGO pieredzē līdz šim nopietnākais ceļu satiksmes negadījums, kurā auto sadūries ar dzīvnieku, noticis Baltkrievijā. Auto sadursmē ar alni transportlīdzeklim tika nodarīti bojājumi 40000 eiro apmērā, bet transportlīdzekļa pasažieri guva vien vieglus nobrāzumus.

Valsts policijas statistika rāda, ka 2016.gadā līdz šim reģistrēti 410 ceļu satiksmes negadījumi, kuros notikusi sadursme ar dzīvnieku. Tostarp 41 no šiem negadījumiem traumas guvuši 54 cilvēki.

Visbīstamākās sadursmes var radīt pārnadži – aļņi un staltbrieži – gan šo dzīvnieku lielā svara dēļ, gan tāpēc, ka to apjomīgā galvas rota, ragi, sadursmes rezultātā caur vējstiklu var ietriekties automašīnas salonā. Šādi gadījumi var būt īpaši bīstami, jo dzīvnieks pēc sadursmes var sākt purināt galvu un censties izķepuroties no automašīnas salona, tādējādi ar saviem ragiem un priekškājām apdraudot priekšā sēdošos pasažierus, norāda apdrošinātājs.

Ziemā, braucot pa šosejām un lauku ceļiem, turklāt meža ielokos, īpaši diennakts tumšajā laikā autovadītājiem jābūt ļoti uzmanīgiem. Līdz ar krēslas iestāšanos dzīvnieki dodas barības meklējumos. Būtiski ņemt vērā, ka, piemēram, stirnas mēdz skriet baros, līdz ar to autovadītājam, redzot ceļam pārskrienam vienu stirnu, jārēķinās, ka aiz tās var sekot arī citas. 

Pēc dzīvnieka notriekšanas autovadītājs nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu. Ja notikusi sadursme ar savvaļas dzīvnieku, par to nekavējoties jāinformē Ceļu policija, kas norādīs, kā rīkoties tālāk, un informēs Valsts meža dienestu. Par notikuma vietas atstāšanu un neziņošanu atbildīgajām institūcijām auto vadītājam var piemērot naudas sodu no 70 līdz pat 700 eiro, kā arī atņemt autovadītāja apliecību uz laiku no 3 mēnešiem līdz 2 gadiem. Tāpat nav atļauta arī traumētā vai mirušā dzīvnieka piesavināšanās – tas ir Medību likuma pārkāpums, par ko var tikt piemērots naudas sods līdz pat 350 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas