Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Autobusa šoferim par avārijas izraisīšanu piespriež nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien ar nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem sodīja autobusa šoferi Valteru Prikuli, kura vadītais transportlīdzeklis pērn jūlijā Rīgas centrā sadūrās ar citu autobusu un trolejbusu. Toreiz pēc avārijas slimnīcā tika nogādāti astoņi cilvēki.

Kā informēja Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons, pats apsūdzētais šodien tiesā savu vainu atzina un piekrita lietas izskatīšanai bez pierādījumu pārbaudes.

Tiesa Prikuli atzina par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 260.panta 2.daļā, - ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanā, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. KL par šādu nodarījumu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Centra rajona tiesa Prikulim piesprieda sešu mēnešu brīvības atņemšanu nosacīti ar tikpat ilgu pārbaudes laiku, kā arī nolēma piedzīt no viņa par labu vienam cietušajam 1500 latu morālā kaitējuma kompensāciju.

Pirmdien pasludināto spriedumu daļā par piespriesto sodu vai tiesas pieļautiem procesuāliem pārkāpumiem desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā.

Kā ziņots, saskaņā ar apsūdzību Prikulis 2011.gada jūlijā Rīgā, Raiņa bulvārī, izraisīja sadursmi starp vairākiem sabiedriskā transporta līdzekļiem, kā dēļ slimnīcā tika nogādāti astoņi pasažieri.

Šā gada 27.februārī Autotransporta prokuratūrā šoferim tika celta apsūdzība pēc KL 260.panta 2.daļas. 23.martā prokuratūra lietu nosūtīja izskatīšanai Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, pastāstīja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Jau neilgi pēc avārijas policija paziņoja, ka autobusa vadītājs negadījuma brīdī nav bijis alkohola reibumā.

Kā ziņots pagājušā gada 7.jūlijā plkst.9.21 Raiņa bulvārī notika sadursme starp diviem autobusiem un trolejbusu. Notikuma vietā policija konstatēja, ka viens no autobusiem stāvēja pieturvietā un izlaida pasažierus, aiz tā atradās trolejbuss un gaidīja rindā uz pieturu. Tajā brīdī trolejbusā ietriecās autobuss, iestumdams to priekšā stāvošajā autobusā.

Notikuma vietā strādāja arī mediķi. Apskatīti tika deviņi cilvēki, no kuriem viena sieviete atteicās no hospitalizācijas, savukārt pārējie tika nogādāti slimnīcā. Avārijā toreiz cieta 38 līdz 65 gadus veci cilvēki. Viņi galvenokārt guva galvas sasitumus vai smadzeņu satricinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas