Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Avarējot policijas konvoja autobusam, hospitalizēti četri aizturētie

Trešdien ceļu satiksmes negadījumā iekļuvis Valsts policijas (VP) konvoja autobuss aizturēto personu pārvadāšanai, pēc kā četri aizturētie hospitalizēti, aģentūrai LETA apliecināja policijas pārstāve Elīna Priedīte.

Ap plkst.20 Tīnūžu šosejas un Rīgas apvedceļa krustojumā konvoja autobuss sadūrās ar kravas automašīnu Volvo. Tobrīd policijas konvoja autobusā tika pārvestas 22 par noziedzīgiem nodarījumiem arestētas personas. 

Valsts policija informē, ka pēc ceļu satiksmes negadījuma uz vietas esošās policijas amatpersonas nekavējoties nodrošināja negadījuma teritorijas ierobežošanu, lai nepieļautu citu personu tuvošanos negadījuma vietai. Tāpat tika pārbaudīta policijas konvoja autobusa iekšējas drošības sistēma, tostarp, kameru, kurā atradās arestētas personas, atslēgu slēdzenes, un bojājumi netika konstatēti. Paralēli tika izsaukti policijas papildspēki no patruļpolicijas, ceļu policijas un Speciālo uzdevumu bataljona, kuri īsā laikā ieradās notikuma vietā un sniedza atbalstu kolēģiem, nodrošinot gan arestēto personu apsardzi, gan teritorijas uzraudzību.

Tāpat uz notikumu vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kuri veica visu negadījumā iesaistīto personu medicīnisko apskati. Četras negadījumā iesaistītas personas – arestēto -  policijas pavadībā tika nogādāti tuvākajā medicīnas iestādē papildu izmeklējumu veikšanai. Medicīnas iestādē šīm personām netika konstatētas traumas, kuras būtu nepieciešams ārstēt stacionāri. Citu cietušo negadījumā nav.

Paralēli notiekošajam Valsts policijas amatpersonas sazinājās arī ar Ieslodzījumu vietu pārvaldi, kuri  īsā laikā posmā bija gatavi sniegt tūlītēju atbalstu un nepieciešamības gadījumā uzņemt negadījumā cietušos arestētos.

Lai arestētās personas nogādātu galamērķī, notikuma vietā ieradās cits Valsts policijas transportlīdzeklis. Stingrā kontrolē, ievērojot visus drošības pasākumus, arestētās personas tika pārvietotas no avarējušā transportlīdzekļa. Tāpat, lai novērstu jebkādus draudus pārvietošanās laikā, īslaicīgi tika ierobežota satiksme. 

Valsts policija norāda, ka, lai gan šajā negadījumā ir bojāts  konvoja autobuss, konvoja bataljona rīcībā ir pietiekams resursu daudzumus, lai arī turpmāk varētu veikt nepieciešamās funkcijas.

Par notikušo ir uzsākta dienesta pārbaude. Tāpat ir uzsākta administratīvā lietvedība par ceļu satiksmes negadījumu un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Kā liecina sociālajos tīklos ievietotais video no negadījuma vietas, avārijā iekļuvis 2016.gadā policijas iegādātais autobuss Iveco Crossway Line. Tā iegāde izmaksāja 290 000 eiro. 

Policija 2016.gadā autobusu arī prezentēja plašākai sabiedrībai. VP priekšnieks Ints Ķuzis toreiz sacīja, ka iepriekš bijušas sūdzības un pārmetumi no apcietinātajiem, ka netiek ievērotas viņu cilvēktiesības. Līdz ar to, lai uzlabotu darbu konvojēšanas sfērā, kā arī lai nodrošinātu drošus darba apstākļus policistiem, policija iegādājusies speciāli pielāgotu autobusu. Autobusā ierīkotas dažādas trauksmes pogas, video kameras aizturēto novērošanai, tualete, kā arī vieta policijas sunim.

Tolaik policijas pārstāvji informēja, ka šis konvoja autobuss strādās ikdienas režīmā un tajā būs iespējams vienlaicīgi pārvadāt 30 personas.

Valsts policijas Konvoja bataljons ikdienā organizē un nodrošina aizturēto, apcietināto, apsūdzēto un notiesāto personu konvojēšanu uz īslaicīgās aizturēšanas vietām, brīvības atņemšanas vietām, tiesām, ekspertīzēm vai citām iepriekš noteiktām vietām gan Rīgas reģiona, gan starppilsētu robežās visā Latvijas teritorijā.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Ku-Kūūūū
K
Aizvakar braucu pa Ogres - Salaspils šoseju. 100 km/st zīmes jau bija noņemtas. Protams, ka ātrumam bija jābūt ne ātrāk, kā 90... Bet Ikšķiles pašvaldības policijas džips (bez "specgaismām") visiem padrāzās garam kā stāvošiem...
VVZ
V
Kādreiz milicijā un ugunsdzēsējos par autovadītājiem darbā pieņēma tikai īstus profesionāļus, un profesionāļi nozīmē arī talantu. Tagad UGD un policijas autovadītāji regulāri iekļūst negadījumos elementārās situācijās, un secinājums ir viens- neprofesionālisms. Gadījuma cilvēki, kuri apdraud apkārtējos.
Pareizaissecinājums
P
Aicinu īpaši nekritizēt autovadītājus... ka pašiem neiznāk vēl lielākas ziepes...! Šofera darbs ir tāds... līdzīgs karavīra darbam... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas