Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Balsojumā par šā gada Eiropas cilvēku Latvijā izvirzījušies trīs līderi - Aigars Apinis, Krišjānis Kariņš un Roberts Ķīlis

Jau tradicionālajā balsojumā par Eiropas gada cilvēku Latvijā šogad izvirzījušies trīs līderi - Londonas paraolimpisko spēļu zelta un sudraba medaļu ieguvējs Aigars Apinis, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V) un izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, informēja Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš.

Apiņa atbalstītāji savu izvēli pamato, rakstīdami: "Izcils sportists un cilvēks, kas pierāda, ka viss ir iespējams. Nekad nedrīkst zaudēt cerību!" Kariņa izvēle tiek pamatota ar vārdiem: "Viņš aktīvi strādā Latvijas un Eiropas energoneatkarības ideju virzībā." Savukārt par Ķīli tiek teikts: "Veic vēlamas reformas Latvijas augstākajās mācību iestādēs, vēlas redzēt Latvijas universitātes starp vislabākajām Eiropā."

Balsojumā augstās pozīcijas atrodas arī Latvijas vēstniece Eiropas Savienībā Ilze Juhansone, Jaunā Rīgas teātra galvenais režisors Alvis Hermanis, infografiku rīka "infogr.am" veidotāji Uldis Leiterts un Raimonds Kaže, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Eiropas studiju maģistra programmas direktore un pasniedzēja Tatjana Muravska un "Madara Cosmetics" direktore Lotte Tisenkopfa-Iltnere.

Balsot par šā gada Eiropas cilvēku Latvijā, kurš ar savu eiropeisko stāju iedvesmojis sabiedrību vai ļāvis sasniegt panākumus Eiropas līmenī, iespējams līdz 19.decembra plkst.12, aizpildot e-veidlapu vietnē http://ej.uz/EGC2012 vai sūtot savu izvēli uz e-pastu [email protected]. Balsot iespējams arī Eiropas Kustības Latvijā Facebook.com lapā http://ej.uz/ekl-fb.

Eiropas Kustības Latvijā rīkotais balsojums notiek jau 15.gadu pēc kārtas. Iepriekš šo titulu izcīnījis mūziķis Renārs Kaupers, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, komisārs Andris Piebalgs, sportists Māris Verpakovskis, žurnāliste Ina Strazdiņa un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas