Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Baltijas ministri ar EK enerģētikas komisāru spriedīs par dabasgāzes tirgus izveides progresu

Šo trešdien, 6.martā, Briselē pēc Latvijas izteiktā aicinājuma notiks Eiropas Komisijas (EK) Enerģētikas komisāra Gintera Etingera un Baltijas valstu ministru darba tikšanās, lai pārrunātu funkcionējoša dabasgāzes tirgus izveides progresu Baltijā, informē Ekonomikas ministrija.

Tikšanās laikā plānots runāt par EK pieaicināto konsultantu pētījuma secinājumiem par reģionālā sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecībai piemērotāko vietu un citiem iespējamajiem reģiona gāzes tirgus diversifikācijas risinājumiem.

Latvija vairākkārt ir aicinājusi atsākt starpvaldību sarunas par pētījuma secinājumiem, lai ekonomiski izdevīgākajā veidā nodrošinātu alternatīvas dabasgāzes piegādes Latvijas patērētājiem un dabasgāzes tirgus izveidi reģionā. Latvijas galvenā interese ir dabasgāzes tirgus faktiska izveidošana reģionā, nevis konkrēts infrastruktūras objekts vai tā atrašanās vieta.

Taču Latvijas skatījumā lēmums par infrastruktūras objekta vietas izvēli ir jābalsta ekonomiski un tehniski pamatotos apsvērumos, neradot nepamatotas izmaksas Latvijas patērētājiem un nodrošinot risinājuma zemākās izmaksas un reālistiskus īstenošanas termiņus.

Ņemot vērā, ka ekonomikas ministrs šonedēļ atradīsies darba vizītē Singapūrā, Latvijas intereses sanāksmē pārstāvēs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas