Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Baltijas prezidenti apliecina apņemšanos sekmēt Rail Baltica īstenošanu

Baltijas prezidenti ir apņēmības pilni sekmēt Rail Baltica īstenošanu un pabeigšanu laikā, šodien prezidentu kopīgajā preses konferencē sacīja Egils Levits.

Kopā ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu un Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu amatpersonas apliecināja apņemšanos veicināt dzelzceļa līnijas Rail Baltica projekta īstenošanu, kā arī sekmēt grūtību pārvarēšanu. "Mums ir vienota politiskā nostāja - projekts ir jāpabeidz un tas ir jāizdara laikā," uzsvēra Levits.

Tāpat Baltijas valstu līderi pārrunāja Baltijas elektrotīklu sinhronizāciju ar Eiropu, kuru plānots paveikt līdz 2025.gadam. Nausēda aicinājis Igaunijas prezidenti un Latvijas prezidentu pabeigt elektrotīklu sinhronizāciju un dzelzceļa līnijas projektu pēc iespējas ātrāk. "Lietuvā jau esam uzsākuši darbus, lai gan Rail Baltica, gan elektrotīklu sinhronizāciju īstenotu pēc iespējas ātrāk un efektīvāk," sacīja Lietuvas prezidents.

Kā ziņots, Rail Baltica projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no ES līdzekļiem.

Top komentāri

par BAM
p
Priježai ko mņe na BAM, ja tjebe na reļsi dam. kurš kuram to varētu teikt?
lepnums
l
Mūsu prezis ir īpaši izcils, gudrs un smuks. Kāds lepnums mani pārņem! Estiņi un leiši, apskaužiet mūs!!
rrr
r
Pasakiet, lūdzu, kāds Nācijas Tēvam, ka žaketei abas pogas pogā tikai lauku opji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas