Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bauskas novadā aiztur divas personas par zādzību no cauruļvada Polocka-Ventspils

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas (KrPN)  un Kārtības policijas nodaļas (KPN)  darbinieki, sadarbībā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) un SIA „LatRosTRans” drošības dienesta darbiniekiem,  veicot operatīvos pasākumus, sakarā ar uzsākto kriminālprocesu par dīzeļdegvielas zādzību no naftas produktu cauruļvada Polocka-Ventspils šā gada 2.jūnijā Bauskas novadā, Bruvas pagastā, Grenctālē, aizturējuši divas personas.

Izmeklēšanas laikā, Brunavas pagastā, garāžā konstatēja un izņēma 4000 litrus dīzeļdegvielas, kas bija pildīta divdesmit 200 litru tilpuma mucās, kā arī izņēma tehniskās ierīces ar kuru palīdzību tika veikt pieslēgums naftas vadam.

Aizdomās  par noziedzīgo nodarījumu tika aizturēts 1989.gadā dzimis vīrietis un 1969.gadā dzimusī sieviete, Bauskas novada iedzīvotāji. Abām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzsākti kriminālprocesi pēc 175.panta 3.daļas „Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa”, kas paredz sodu   
ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt Krimināllikuma 187.panta 1.daļa paredz, ka „Par elektrotīkla, siltumtīkla, augsta spiediena maģistrālā gāzes, naftas vai naftas produktu vada vai to iekārtas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks noskaidrota aizdomās turēto personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Jāmin, ka šā gada 1.jūnijā VP ZRP jau informēja, ka šā gada maijā, veicot operatīvos pasākumus, sakarā ar uzsāktajiem kriminālprocesiem par dīzeļdegvielas zādzībām no naftas vada  Polocka-Ventspils VP ZRP Bauskas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar SIA LatRosTrans” darbiniekiem  bez šīm divām personām jau aizturēja septiņas personas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas