Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bergmanis: Latvijai "lieli mājasdarbi" pirms NATO vienību ierašanās

Līdz ar NATO Varšavas samitā pieņemto lēmumu izvietot daudznacionālas kaujas grupas Baltijas valstīs un Polijā ir paveicami "lieli mājasdarbi", pirmdienas rītā intervijās Latvijas Radio un Latvijas Televīzijā  atzina aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).NATO kaujas vienībām Latvijā būs jārada infrasruktūra apjomīgo uzdevumu īstenošanai, piemēram, tehnikas remonta darbnīcas, auto novietnes, noliktavas un tamlīdzīgi, tām ir jāspēj veikt savi uzdevumi.

Lai precīzi saprastu, kas tieši nepieciešams, jau šajā nedēļā sāksies militārpersonu sarunas. Pašlaik vēl nevar pateikt, kur kaujas vienības tiks novietotas, taču vairums varētu dislocēties Ādažu militarajā bāzē, vēl kāda daļa - Lielvārdes bāzē, teica Bergmanis.Ir skaidrs, ka šo darbu īstenošanai būs jānovirza papildu finansējums no valsts budžeta, taču pašlaik pāragri spriest, cik daudz līdzekļu tam vajadzēs, pauda ministrs.

Viņš uzsvēra, ka jāsamēro Latvijas un NATO kopējie bruņoto spēku attīstības plāni. "Man ir labas sajūtas, ka tas viss realizēsies ļoti kvalitatīvi," viņš teica.

Jau vēstīts, ka NATO dalībvalstu līderi samitā pagājušajā piektdienā vienojās par spēku pastiprināšanu NATO austrumu daļā - Polijā un Baltijas valstīs, izvietojot tajās daudznacionālas kaujas grupas. Latvijā un Lietuvā kaujas bataljonu vadīs Kanāda, Igaunijā - Lielbritānijā, bet Polijā - ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas