Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Bērziņš: Man visa dzīve bijusi "mūžu dzīvo - mūžu mācies"

Tāpat Bērziņš atkārtoti uzsvēra, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins Latvijā nav gaidīts, un viņa vizīte netiekot gatavota un tagadējos politiskajos apstākļos ir neiespējama. Savukārt lēmums pārcelt patriarha Kirila vizīti Latvijā bijis pareizs, lai šajā neskaidrajā un politiskās nestabilitātes laikā "nejauktu "reliģiskās un politiskās lietas".
Valsts prezidents Andris Bērziņš savu atbilstību amatam vērtē nenepārtraukti un par izteiktajiem pārmetumiem sarežģījumos komunikācijā atzīst, ka viņam visa dzīve bijusi ar domu "mūžu dzīvo - mūžu mācies", tā Bērziņš izteicās ceturtdien intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā.

Viņš atzina, ka prezidenta amata pienākumi ir izaicinājumu pilni un daudzas lietas, tostarp komunikāciju nākas mācīties nepārtraukti un paātrinātā veidā.

"Es visu laiku vērtēju šo te situāciju, tas ir visu laiku procesā," viņš teica.

Bērziņa pilnvaras prezidenta amatā pašreizējā termiņā noslēgsies 2015.gada vasarā. Uz jautājumu, vai kandidēs uz prezidenta amatu arī uz otro termiņu, Bērziņš atbildēja, ka priekšā ir ļoti smags gads un "kad tas paies, tad atkarībā no rezultātiem un sajūtām varēšu ļoti precīzi uz to atbildēt".

Jau vēstīts, ka vairāki simti sabiedrībā pazīstamu cilvēku parakstījuši vēstuli, kurā aicināts Saeimu un pašu Valsts prezidentu Bērziņu izvērtēt viņa iespējas turpināt pildīt amata pienākumus.

Laikraksts Diena iepriekš saistībā ar izplatīto aicinājumu aptaujāja bijušos un tagadējos Saeimas deputātus, kuri 2011. gada vasarā ievēlēja Bērziņu par prezidentu. Viņi savu izvēli nenožēlo. Vienīgi varot prezidentam pārmest, ka viņš nespēja noformulēt līdz galam iesākto domu. Bērziņš atkāpties neplāno.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas