Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bērziņš par strīdiem valdībā: Budžets tiks pieņemts

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) pārrunājis situāciju koalīcijā un guvis pārliecību, ka nākamā gada budžeta projekts tiks pieņemts. Citu komentāru par pēdējās nedēļas asajiem strīdiem un savstarpējiem publiskiem apvainojumiem koalīcijas partneru starpā prezidentam nebija.

Prezidents, kurš pēc vairākiem komandējumiem un atvaļinājuma ar valdības vadītāju nebija ticies ilgāku laiku, valdības šūpošanos termiņuzturatļauju "vētras" dēļ komentēja ļoti īsi: "Man tomēr radās tāda pārliecība, ka vismaz budžets tiks pieņemts. Tur arī ir atbilde."

Valdošās koalīcijas pārstāvji ceturtdien Saeimā parakstīja vienošanās dokumentus saistībā ar panākto kompromisu, ka no nākamā gada kvotu darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem, pēc kuriem tiek izsniegtas uzturēšanās atļaujas, mazinās līdz 700 gadā par darījumiem vērtībā līdz 150 000 eiro un vēl 100 - vērtībā līdz pusmiljonam eiro.

Šis temats apmēram nedēļu bija koalīcijas partneru savstarpēju politisko sarunu iemesls, kas sākās līdz ar Nacionālās apvienības (NA) deputātu nebalsošanu par nākamā gada budžeta projekta nodošanu vērtēšanai komisijās. NA to skaidroja ar nepanākto vienošanos termiņuzturēšanās atļauju jautājumā. Savukārt Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība) šādu koalīcijas partneru rīcību nosauca par bezatbildīgu, kas saistīta ar NA izpatikšanu sponsoru interesēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas