Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bērziņš sveic jaunievēlēto Ukrainas prezidentu

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis vēstuli jaunievēlētajam Ukrainas prezidentam Petro Porošenko (Petro Poroshenko), sveicot viņu ar uzvaru vēlēšanās un saņemto Ukraiņu tautas uzticību, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Vēstulē Bērziņš Ukrainas prezidentam novēlējis izturību un panākumus, pildot atbildīgos pienākumus un virzot Ukrainu tās attīstībā pa demokrātijas un reformu ceļu. 

Valsts prezidents vēstulē paudis apliecinājumu, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu pašreizējā sarežģītajā posmā, lai valstī izdotos īstenot iecerētās reformas un veicināt stabilizāciju un sabiedrības saliedētību. 

Valsts prezidents arī izteicis gandarījumu par Ukrainā notikušo vēlēšanu norisi, kas uzskatāmas par leģitīmām un noritējušas, ievērojot starptautiski pieņemtos demokrātisko vēlēšanu standartus, pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Ukrainas prezidenta vēlēšanās, saņemot 54,09% balsu, uzvarējis uzņēmējs, miljardieris, viens no redzamākajiem Maidana protesta kustības atbalstītājiem Petro Porošenko.

Otrajā vietā ierindojusies ekspremjere un partijas Batkivščina (Tēvzeme) līdere Jūlija Timošenko, bet trešajā - Radikālās partijas līderis Oļegs Ļaško, kurš arī aktīvi piedalījās Maidana protestu kustībā, bet ceturtajā vietā ierindojies bijušais aizsardzības ministrs Anatolijs Gricenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas