Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bez elektrības nedaudz vairāk nekā 7500 Latvenergo klienti

Patlaban elektroapgādes traucējumi vērojami Jūrmalā, Ķekavā, Ogrē. Kopumā bez elektrības ir nedaudz vairāk nekā 7500 Latvenergo klienti, informēja Latvenergo preses sekretāre Ivita Bidere.

Neskatoties uz vēja stipruma pieaugumu, Sadales tīkla speciālistiem daudzviet izdevies normalizēt elektroapgādi. Sadales tīkls Dobelē, Jelgavā un Ventspilī elektroapgādi ir atjaunojis 2500 lietotājiem, patlaban darbi norit pie pēdējiem bojājumiem, kas reģistrēti Jūrmalā, Ķekavā un Ogrē.

Arī naktī pastiprinātā režīmā turpināsies elektroapgādes traucējumu lokalizācija, sola Latvenergo.

Sadales tīkls cenšas uzturēt saziņu ar pašvaldību civilās aizsardzības komisijām.

Pēdējo stundu laikā, ievērojami palielinoties vētras spēkam, pieauga arī avārijas atslēgumu skaits, bez elektrības atstājot apmēram 10 100 klientus, pārsvarā Ventspilī, Tukumā, Dobelē un Jelgavā. Pateicoties operatīvā izbraukuma brigāžu darbam, elektroapgāde ir atjaunota apmēram 2500 lietotājiem, līdz ar to plkst.18 avārijas atslēgumi bija apmēram 7600 lietotājiem.

Pēc prognozēm, vētra sasniegs orkāna spēku pēc pusnakts, un Sadales tīkls brīdina par iespējamiem masveida elektroapgādes traucējumiem. Nakts laikā Sadales tīkls turpinās veikts bojājumu lokalizāciju un pārslēgumus, lai spētu nodrošināt ar elektroenerģiju pēc iespējas lielāku klientu skaitu. Ņemot vērā diennakts tumšo laiku, darbu veikšanas drošības apsvērumu dēļ operatīvo izbraukuma brigāžu darbība ir ierobežota.

Kā ziņots, ap plkst.17.30 elektroapgāde bija traucēta aptuveni 10 000 Latvenergo klientu. Vēl īsi pēc plkst.16 atslēgto transformatoru punktu skaits bija 308 un elektroapgāde bija traucēta aptuveni 5900 Latvenergo klientiem.

Cilvēku ziņojumi sociālajā tīklā Twitter liecina, ka būtiski elektroapgādes traucējumi vērojami Ogrē, Jaunogrē un Saulkrastos.

Kā ziņots, gatavojoties prognozētajai vētrai svētdien un naktī uz pirmdienu, AS Sadales tīkls visā Latvijā darbojas pastiprinātā režīmā.

Lai savlaicīgi novērstu iespējamos elektroapgādes traucējumus, darba gatavībā ir 265 Sadales tīkla un apakšuzņēmēju brigādes, ir sagatavota speciālā tehnika, papildu gaisa vadu līniju koka balsti un citi materiāli.

Vētras laikā iedzīvotāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem.

Svētdien un naktī uz pirmdienu, 28.novembri, Sadales tīkla elektrotīklu dispečeri, operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri un reģionu tehniskā virziena personāls visā Latvijā strādās pastiprinātā režīmā, esot gatavībā novērst iespējamos masveida bojājumus zemsprieguma un vidējā sprieguma gaisvadu elektriskajās līnijās.

Operatīvās izbraukuma brigādes strādās, lai novērstu traucējumus iespējami īsākajā laikā.

Sadales tīklam darba gatavībā kopumā ir 165 brigādes - 84 operatīvā izbraukuma brigādes un 81 remontu un celtniecības dienesta brigāde. Sagatavoti papildu balsti un nodrošināta piegāžu mobilitāte. Nepieciešamības gadījumā, tiks piesaistīti arī Sadales tīkla tehniskā virziena speciālisti. Ja situācija kļūs kritiska, darbā dosies arī vairākas apakšuzņēmēju firmas, kuras kopā nodrošina vairāk nekā papildu 100 brigādes.

Latvenergo aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt dzīvību. Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, nepieciešams ziņot Latvenergo Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 20 04 04 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas palīdzību. Par bojājumiem SMS tiks sūtīti uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas