Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Bezmaksas ģimenes strīdu mediāciju līdz decembrim izmantojušas 266 ģimenes

Līdz decembra sākumam bezmaksas ģimenes strīdu mediācijas pakalpojumu izmantojušas 266 ģimenes, aģentūru LETA informēja Sertificētu mediatoru padomes priekšsēdētāja Kristīne Dārzniece.

Dārzniece norādīja, ka, atsākoties mācību gadam, daudzās ģimenes bija aktualizējušies jautājumi par saskarsmes tiesībām vecākiem ar bērniem, kā arī bērnu patstāvīgas dzīvesvietas noteikšanu. "Šīs ir praktiskas ikdienas lietas, kas vecākiem jārisina sadarbojoties, lai nodrošinātu savam bērnam normālu un emocionāli stabilu, drošu sadzīves ritmu. Šajos jautājumos daudziem vecākiem ir radusies iespēja pārliecināties, ka nevis institūciju vai tiesas nolēmums, bet tikai viņu izstrādātais variants būs ātrs, efektīvs un bērna interesēm atbilstošs risinājums," skaidroja Dārzniece.

Viņa uzsvēra, ka tuvojoties gada beigām ir jūtams jaunu gadījumu pieplūdums, jo cilvēki ir informēti, ka šī gada projekts beidzas jau decembrī un daudzi vēlas savas samilzušās problēmas atrisināt vēl vecajā gadā. Tas nozīmē atrisināt gan savstarpējās domstarpības, gan daudzos gadījumos pielikt punktu tiesvedības procesiem, norādīja Dārzniece.

Jau ziņots, ka ģimenes strīdu mediācijai no valsts budžeta piešķirti 45 000 eiro, kas paredzēti 300 pāriem. Šajā pilotprojektā no valsts budžeta, bez maksas, tiek nodrošinātas pirmās piecās mediatora konsultācijas. Katra nākamā konsultācija izmaksā 30 eiro, kas, kā norādīja Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Sandra Strence, ir viena no zemākajām cenām Eiropā par mediatora pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas