Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Biedrība Tavi draugi saņēmusi līdz šim lielāko finansiālo ziedojumu - 35 716 eiro

Noslēgusies Circle K Latvia rīkotā ziedošanas kampaņa, kuras rezultātā uzņēmums piesaistījis 35 716 eiro lielu ziedojumu biedrībai Tavi draugi, aģentūru LETA informēja Circle K Latvia pārstāve Laura Grikke.

Saziedoto finansējumu biedrība novirzīs Ļvivas organizācijas "Народна Самооборона Львівщини" vajadzībām, sniedzot atbalstu uzbrukumos cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī nodrošinot tehniku un iekārtas frontē esošajiem karavīriem.

Biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks norāda, ka ukraiņu kolēģi, brīvprātīgie Ļvivā un citviet Ukrainā nepagurstoši strādā no 2014.gada, tāpēc pārzina, kam un kāds atbalsts ir nepieciešams vissteidzamāk. Karavīru vajadzības frontē ir specifiskas, jo nepieciešams aprīkojums, ko nevar iegādāties ikkatrs, piemēram, droni, automašīnas, kara hospitāļu darbībai nepieciešamās medicīnas ierīces un citas lietas. Pirmā krava ar ziedojumiem, kas sakomplektēti par daļu no "Circle K" ziedotās summas, jau drīzumā dosies ceļā uz Ukrainu.

Kampaņas laikā no 1.aprīļa līdz 21.aprīlim, klientiem iegādājoties kafijas dzērienu jebkurā "Circle K" degvielas uzpildes stacijā Latvijā, "Circle K" ziedoja desmit centus no katra iegādātā dzēriena biedrībai.

Kā stāsta "Circle K Latvia" mazumtirdzniecības direktors Armands Žubulis, kampaņa ir pierādījums tam, cik daudz mēs kā sabiedrība varam panākt, lai atbalstītu citus. Viņš pateicās ikvienam klientam, kas piestāja pēc kafijas, piedalījās un atbalstīja šo iniciatīvu. Kopīgi saziedotais ļaus palīdzēt ukraiņu karavīriem frontē ar pastāvīgi nepieciešamo aprīkojumu un resursiem.

Biedrība norāda, ka atbalsts Ukrainai joprojām ir aktuāls un svarīgs. Armijas un civiliedzīvotāju vajadzības mainās, mainoties sezonām, bet no ziedojumiem vienmēr ir nepieciešami guļammaisi, ātri pagatavojama pārtika, ērts vīriešu apģērbs, kā arī higiēnas preces pieaugušajiem un bērniem.

"Karš Ukrainā diemžēl turpinās - ziedotāju aktivitāte aizvien samazinās, bet vajadzību joprojām ir ļoti daudz. Tāpēc esam aizkustināti par "Circle K" labdarības akcijas dalībnieku aktivitāti un pateicīgi par katru ziedoto eiro. Šis ir ievērojams ziedojums, kas ļaus mums turpināt palīdzēt uzbrukumos cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem un karavīriem frontē," akcentē Noviks.

"Tavi draugi" atbalstu Ukrainai sniedz sadarbībā ar Ļvivas organizāciju "Народна Самооборона Львівщини", nodrošinot iedzīvotājiem un karavīriem ikdienā nepieciešamo, tostarp ērtu apģērbu, viegli un ātri pagatavojamu pārtiku un citas pirmās nepieciešamības preces pēc pieprasījuma un atbilstoši sezonai.

Degvielas mazumtirdzniecības kompānija "Circle K Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā "Circle K". "Circle K Latvia" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.maija līdz 2023.gada 30.aprīlim, bija 622,612 miljoni eiro, kas ir par 35% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 13,7% - līdz 7,833 miljoniem eiro.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tika nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas - Krievijas robežpunktos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas