Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Biedrība JCI meklēs risinājums, kā latviešiem atgriezties dzimtenē

Biedrība Junior Chamber International Latvia (JCI Latvia) Valsts prezidentu Andri Bērziņu aicinājuši kļūt par patronu konferenču ciklam Tavas mājas Latvija! Darbs un labklājība.JCI Latvia aicinājums tapis atsaucoties uz A. Bērziņa uzrunu pēc ievēlēšanas Valsts Prezidenta amatā un pirmo runu pēc zvēresta nodošanas, kurās viņš pauda apņēmību rūpēties par izbraukušo latviešu atgriešanos Latvijā. JCI Latvia ir iecerējusi rīkot konferences ar mērķi apkopot idejas, priekšlikumus, lai Latvija atgūtu savus pilsoņus, viņu bērni nāktu pasaulē un uzaugtu Latvijā

Izskanējušas daudz un dažādas runas, idejas un aicinājumi latviešiem atgriezties mājās, taču nav radīti instrumenti, ar kā palīdzību to panākt, norāda JCI Latvia prezidents Ivars Raciņš.

"Tie, kuri aizbraukuši, to ir darījuši personīgu iemeslu un motīvu vadīti. Tāpat vien, atsaucoties uz publisku aicinājumu, neviens koferus nepakos un mājās nebrauks. Tāpēc ir nepieciešams pasākumu kopums: diskusijas un dialogs ar aizbraucējiem, un šeit palikušajiem, tam sekojoša ekonomisko, sociālo un mentālo iemeslu apzināšana – kāpēc cilvēki brauc prom, un kas tos motivētu atgriezties”, uzsver I. Raciņš.

JCI priekšrocība ir starptautiskais tīkls, ar tā palīdzību var tikt izvērtētas un salīdzinātas migrācijas, un darba problēmas visā Eiropā, un pasaulē, norāda organizācijas pārstāvji.

Konferenču cikla organizēšana būtu veids, kā iedzīvināt šos procesus un arī atskaitīties par sasniegto. Vienas konferences organizēšana nespētu nest rezultātus ilgtermiņā, tāpēc ir plānots organizēt konferenču ciklu līdz Latvijas 100 gadu jubilejai – 2018.gadam, ir pārliecināts organizācijas vadītājs.

Lai panāktu pēc iespējas noturīgāku efektu un rezultātus, tiek plānots sarīkot šādas konferences divas reizes gadā, no kurām viena notiktu Latvijā un otra - valstī, kur ir liela izceļojušo latviešu kopiena – Anglijā, Īrijā, ASV, Kanādā, Austrālijā un Brazīlijā. Katra gada konferenču tematika un norises ilgums būs atkarīgs no esošās politiski ekonomiskās situācijas pasaulē.

JCI Latvia ir daļa no vispasaules nevalstiskās organizācijas, kas pārstāvēta 114 pasaules valstīs un tajā darbojas 200.000 aktīvu, jaunu cilvēku.

Šīs organizācijas pasākumos, konferencēs un kongresos tiek meklēti un attīstīt risinājumi jaunu cilvēku personības attīstībai – tai skaitā nodarbinātībai, uzņēmējdarbībai un labklājībai savā dzimtenē un vietējā kopienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas