Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Bijusī Inkēna darbiniece pinas melos, vēlas viņam publiski atvainoties

Žanete Akmentiņa, kura sestdienas vakarā sociālajā vietnē Twitter, saviem sekotājiem ieteikusi izņemt naudu no _Swedban_k, jo to gaidot _Latvijas Krājbanka_s liktenis, kā savu  informācijas avotu minēja ekspolitiķi un bijušo Parex bankas akcionāru Edvīnu Inkēnu. Nu viņa apgalvo, ka E. Inkēnam ar to nav bijis nekāda sakara un portālam_ Diena.l_v atsūtījusi arī atvainošanās vēstuli. (Vēstule tiek publicēta nerediģēta - Red.piebilde )

"Es, Žanete Akmentiņa, vēlos atvainoties godātajam Edvīna Inkēna kungam par viņa autoratīvā Vārda nepatiesu izmantošanu publiskajā telpā. Es 2011. gada 10. decembrī, interneta vietnē Twitter, ievietoju ziņu par Swedbank, atsaucoties uz viltus informāciju, ka E. Inkēns man ir sniedzis šādu ziņu. Mans patiesais ziņu avots bija divu dāmu diskusija, par banku situāciju Latvijā, noklausīšanās sabiedriskajā transportā, kur piefiksēju informāciju par Swedbank. Ievietojot, šo ziņu Twitter, vēlējos pabrīdināt savu paziņu loku. Savas muļķības dēļ, lai ziņa iegūtu spēcīgāku un lielāku ticamības raksturu, ievietoju E. Inkēna vārdu," savā vēstulē norādīja Ž. Akmentiņa.

Tiesa gan pirmdien Žanete Akmentiņa Dienas žurnālistiem apgalvoja, ka E. Inkēns ir viņas ģimenes draugs un piektdienas vakarā zvanījis viņas mātei un ieteicis izņemt naudu no Swedbank. Nedaudz vēlāk viņa savu skaidrojumu mainīja: "Jūs esat visu sajaukuši, nekāda tvīta par Swedbank un Edvīnu Inkēnu nav bijis." Taču uzzinājusi, ka Diena ierakstu saglabājusi, pēc brīža viņa zvanīja ar jau citu versiju – tvīts tiešām bijis viņas, bet viņa to izdomājusi.

Otrdien sieviete atkārtoti zvanīja uz redakciju un izteica vēlmi publiski atvainoties E. Inkēnam. Viņa atzina, ka melojusi un šādu Twitter ierakstu veikusi, jo vēlējusies kļūt populāra. Uz jautājumu, kur patiesībā viņa uzzinājusi par Swedbank problēmām, viņa atbildēja, ka autobusā noklausījusies divu zviedru sarunu par Swedbank.

Taču kā redzams otrdien saņemtajā atvainošanās vēstulē, Ž. Akmentiņa jau atkal min citu baumu avotu, norādot, ka dzirdējusi divu dāmu diskusiju par banku situāciju Latvijā.

Portālam Diena.lv izdevies noskaidrot, ka Ž. Akmentiņa ir īslaicīgi strādājusi uzņēmumā SIA Karaļavotu ūdens, pārstāvot to Latvijas ārstu biedrības un Veselības ministrijas organizētā diskusijā. Saskaņā ar Lursoft datu bāzē pieejamo informāciju, SIA Karaļavotu ūdens valdes priekšsēdētājs ir E. Inkēns – viņam pieder 60,67 % uzņēmuma akciju.

Drošības policijas preses pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa laikrakstu Diena informēja, ka iestāde izvērtēs E. Inkēna un Ž. Akmentiņas lomu kriminālprocesā, kas uzsākts  par situāciju ap Swedbank. "Mēs vēl nevaram sniegt drošu atbildi, vai aicināsim šos cilvēkus sniegt paskaidrojumus šai lietā," informēja preses pārstāve, tai pat laikā atzīstot, ka Ž. Akmentiņas publicētā ziņa tiks pārbaudīta.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

" id="isChromeWebToolbarDiv">

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas