Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Biodegvielai atcels samazināto akcīzes nodokļa likmi

Latvijā biodegvielai un biodegvielas un fosilās degvielas maisījumiem ar biodegvielas saturu augstā koncentrācijā (E85 un B100) atcels patlaban piemērotās samazinātās akcīzes nodokļa likmes, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais priekšlikums.

LETA jau rakstīja, ka Ministru kabinets 2017.gada 4.jūlijā atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) ziņojumā par atjaunojamo energoresursu (AER) izmantošanu transporta sektorā piedāvātos priekšlikumus tiesību aktu izstrādē. Ziņojumā bija minēts, ka no 2014.gada 1.janvāra samazināto akcīzes likmju piemērošana biodegvielai un biodegvielas un fosilās degvielas maisījumiem ar augstu biodegvielas koncentrāciju nav saskaņota ar Eiropas Komisiju (EK). Lai saņemtu EK saskaņojumu ir jānodrošina atbalsta saderība ar ES iekšējā tirgus prasībām, tādēļ samazinātās akcīzes likmes jāatceļ.

Tāpēc FM izstrādājusi grozījumus akcīzes nodokļa likumā, lai atceltu samazinātās akcīzes nodokļa likmes degvielai "E85" un "B100".

Grozījumi likumā paredz atcelt samazināto akcīzes nodokļa likmi degvielai "E85", līdzšinējo 142,8 eiro par 1000 litriem vietā nosakot 360 eiro.

Tāpat rosināts biodegvielai "B100", par kuru patlaban nav jāmaksā akcīzes nodoklis, piemērot likmi 330 eiro par 1000 litriem.

Ar likuma grozījumiem arī plānots noteikt vienotu likmi - 60 eiro par 1000 litriem naftas produktiem, kurus izmanto kā kurināmo neatkarīgi no biodegvielas piejaukuma.

Tāpat FM rosina noteikt minimālo nodokļa likmi 21 eiro par 1000 litriem rapšu sēklu eļļai, biodīzeļdegvielai, kas pilnībā iegūta no rapšu sēklu eļļas.

Ministrijā piebilda, ka jautājumu ir nepieciešams skatīt likumprojekta Par valsts budžetu 2019.gadam un likumprojekta Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2019., 2020. un 2021.gadam sagatavošanas procesā.

Top komentāri

Jutuhammers
J
Vai OIK ir saskaņots ar EK?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas