Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Biroju telpu nomas maksa Rīgā ir vairāk nekā piecas reizes mazāka nekā Maskavā

Biroju telpu nomas maksa Rīgā ir vairāk nekā piecas reizes mazāka nekā Maskavā, intervijā sacīja Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma SIA Ektornet Management Latvia vadošā aktīvu pārvaldniece Dina Lukjanska.

Viņa skaidroja, ka Maskavā nomas maksas tiek aprēķinātas gadā, nevis mēnesī, kā tas ir Rīgā. Par A klases birojiem nomas maksa Maskavā ir 1000 līdz 1200 ASV dolāri (no 488 līdz 584 latiem) par kvadrātmetru gadā.

"Rīgā A klases biroju nomas maksa patlaban nav lielāka par desmit līdz 12 eiro (septiņiem līdz 8,4 latiem) mēnesī pat pēc visoptimistiskākajiem aprēķiniem, tas nozīmē, ka nomas maksas starpība starp Rīgu un Maskavu ir vairākkārtīga," sacīja Lukjanska.

Pirms krīzes A klases biroju nomas maksa Rīgā bija aptuveni 20 eiro (14 lati) par kvadrātmetru mēnesī, bet Maskavā nomas maksa nav īpaši mainījusies salīdzinājumā ar pirmskrīzes laiku, piebilda Lukjanska.

Lukjanska augusta sākumā ir pievienojusies Ektornet Management Latvia komandai, pārnākot no starptautiskā komercīpašumu konsultāciju uzņēmuma Jones Lang LaSalle Maskavā.

2008.gadā, pēc vairāk nekā trīs gadu darba pieredzes nekustamo īpašumu kompānijas Latio komercīpašumu nodaļas direktores amatā, Lukjanska kļuva par biroju nodaļas vadītāju starptautiskajā uzņēmumā Cushman&Wakefield Kijevā.

Krievijā un Ukrainā nekustamo īpašumu sektorā Lukjanska ir pārstāvējusi tādu uzņēmumu intereses kā Deutsche Bank, BMW, IBM, Nokia, Societe Generale Group.

Ektornet Management Latvia ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuru 2009.gadā izveidoja Swedbank grupa. Uzņēmuma pamatdarbība ir iegādāties, izdevīgi pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamās apbūves, tirdzniecības telpu, biroja telpu un ražošanas telpu segmentos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas