Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

BMA: Lielbritānijas regulatora brīdinājums uzņēmuma nākotnes plānus neapdraud

Lielbritānijas regulatora Ofcom izteiktais brīdinājums mediju koncerna Baltijas mediju alianse (BMA) partnerim Lielbritānijā Baltic Media Alliance Ltd uzņēmuma nākotnes plānus neapdraud, teica BMA preses sekretārs Edžus Vējiņš.

Kā ziņots, Ofcom izteicis brīdinājumu Lielbritānijā licencētajiem Krievijas telekanāliem REN TV Baltic un Mir Baltic par reklāmu pārraidīšanu, mudinot Latvijas vēlētājus parakstīties par oficiālās valodas statusu piešķiršanu krievu valodai. Šo kanālu translēšanai Latvijas teritorijā licenci Lielbritānijas regulatorā izņēma Baltic Media Alliance Ltd.

Pēc Vējiņa teiktā, Baltic Media Alliance Ltd. regulatoru ir informējusi, ka videoklipi ar aicinājumu parakstīties par valodas referenduma rīkošanu tika pārraidīti, lai nodrošinātu atspoguļojumu tobrīd aktuālam sociālam tematam, kas bija interesants skatītāju auditorijai. "Uzskatām, ka no mūsu sadarbības partneru puses "Ofcom" ir sniegts vispusīgs un izvērsts skaidrojums par šīs situācijas cēloņiem un būtību, un tādējādi nav pamata domāt, ka šī situācija varētu nozīmīgi ietekmēt mūsu kompānijas vai sadarbības partneru nākotnes attīstības plānus, tajā skaitā jauna TV kanāla atvēršanu Latvijā, vai turpmākās attiecības ar Lielbritānijas mediju regulatoru," uzsvēra Vējiņš.

Kā ziņots, BMA nākamgad Latvijā plāno izveidot jaunu televīzijas kanālu latviešu valodā, un licenci šī kanāla darbībai mediju koncerna sadarbības partneri ir izņēmuši Lielbritānijas regulatorā. Jaunu televīzijas kanālu izveide tiek plānota ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā attiecīgi lietuviešu un igauņu valodā, un to izveidē visās trijās Baltijas valstīs nepieciešamas aptuveni 25 miljonu eiro (17,5 miljonu latu) lielas investīcijas.

BMA dibināts 1997.gadā. Pašlaik tas ir viens no lielākajiem plašsaziņas līdzekļu koncerniem Baltijas valstīs. Nozīmīgākais BMA uzņēmējdarbības virziens ir televīzija. Mediju koncernā ietilpst TV kanāli Pirmais Baltijas kanāls (PBK), REN TV Baltija, REN TV Igaunija, Pirmais Baltijas muzikālais kanāls, NTV Mir Baltic, kā arī nedēļas laikraksti MK Latvija un MK Igaunija. Uzņēmuma struktūrvienības nodarbojas ar tās pārstāvēto TV kanālu izplatīšanu ciparu un kabeļoperatoru maksas tīklos un to interešu pārstāvniecību Baltijas valstīs. Koncernā ietilpst arī reklāmas pārdošanas kompānija "Baltijas mediju reklāma".

Mediju koncernam Baltijā ir 11 struktūrvienības, tajās strādā vairāk nekā 200 speciālistu. BMA centrālais birojs atrodas Rīgā, bet pārstāvniecības - Viļņā un Tallinā. Koncerns vienādās daļās pieder rīdziniekam Oļegam Solodovam un Krievijas iedzīvotājam Aleksejam Pļasunovam. BMA apgrozījums 2011.gadā bija 13,3 miljoni latu, kas ir par 19,5% lielāks nekā 2010.gadā. Uzņēmuma peļņa bija 43 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas