Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bojaruns: Manas valsts valodas zināšanas nav tik sliktas, lai atņemtu deputāta mandātu

Daugavpils pilsētas domes deputāts Vladislavs Bojaruns (Latgales partija) neuzskata, ka viņa valsts valodas zināšanas ir tik sliktas, lai viņam būtu jāatņem deputāta mandāts.

Aģentūrai LETA deputāts atzina, ka viņa valsts valodas zināšanas, protams, ir nepilnīgas, taču šīs nepilnības neesot tādas, lai viņam būtu jāatņem deputāta mandāts. "Līdzīgi kā daudziem daugavpiliešiem, arī man ir visai sarežģīti pilnveidot savas valsts valodas zināšanas, jo pietrūkst latviskās vides - pilsētā aptuveni 85% iedzīvotāju runājot krieviski," skaidroja Bojaruns.

Deputāts pastāstīja, ka viņa vecmamma ir bijusi latviete, bet vectēvs - polis, savukārt viņa māte ir krieviete. Tāpat deputāts pauda cerību, ka tiesāšanās iznākums būšot pozitīvs.

Bojaruns noraidīja iespēju, ka Valsts valodas centra (VVC) darbības varētu būt iniciējuši kādi viņa nelabvēļi.

Jau vēstīts, ka VVC pirms dažām nedēļām ir vērsies Daugavpils tiesā ar prasību pret deputātu Bojarunu sakarā ar viņa nepietiekamajām valsts valodas zināšanām.

Bojaruns nav vienīgais deputāts, pret kuru VVC ir vērsies tiesā. Centrs tiesājas arī ar Balvu novada domes deputātu Ivanu Baranovu (SC) par mandāta anulēšanu. Gan Balvu rajona tiesa, gan Latgales apgabaltiesa ir apmierinājušas VVC prasību. Baranovs saistībā ar Latgales apgabaltiesas spriedumu ir iesniedzis kasācijas sūdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas