Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bordāns slavē Rīgas apgabaltiesu kā labu piemēru citām Latvijas tiesām

Rīgas apgabaltiesas darbs ir labs piemērs Rīgas un visām Latvijas tiesām, šodien tiesas gada pārskata sanāksmē šādu viedokli pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

"Jūs rādāt labu piemēru, kā tiesnešiem jārunā ar sabiedrību un kā jāskaidro spriedumi. Tieši tā jūs nodrošināt, ka sabiedrība gūst pārliecību, ka ikviens tiesnesis savu amatu pilda godprātīgi, apzinoties tam uzticēto atbildību un varu," komunikācijas nozīmi mūsdienu informatīvajā telpā akcentēja Bordāns. 

Runājot par paveikto un izaicinājumiem tieslietu sistēmā, Bordāns uzsvēra tiesnešu administratīvās imunitātes atcelšanu un tiesu darbinieku algu reformu, kā arī moderno informācijas tehnoloģiju arvien plašāku izmantošanu tieslietu nozarē, lai tiesu darbs un tiesvedības process kļūtu efektīvāks un vēl pieejamāks sabiedrībai.

"Tiesnesim ir jābūt kā paraugam likumu un citu tiesību aktu ievērošanā, ne tikai uzticēto amata pienākumu izpildē, bet arī ārpus darba pienākumu izpildes," uzsvēra Bordāns.

Informējot par lēmumu veidot specializētu Ekonomisko lietu tiesu, Bordāns skaidrojis, ka to lielā mērā nosakot valsts vajadzības pēc efektīvas un tiesiskas uzņēmējdarbības vides, kas ir tieši saistīta ar valsts ekonomikas attīstību.

Komentējot publiskajā telpā ekonomisko lietu tiesas izveides oponentu pausto viedokli, ka šādu tiesu veido, jo tiek apšaubīta esošo tiesnešu kvalifikācija, Bordāns uzsvēra, ka tas ir pašu oponentu izdarīts secinājums, kuru mēģina pasniegt kā ministra viedokli.

"Mēs neapšaubām esošo tiesnešu kvalifikāciju, ikviens esošais tiesnesis var pieteikties darba turpināšanai šajā tiesā. Tiesu sistēmai tiks iedots jauns resurss, un tas tiks novirzīts tur, kur šobrīd ir vislielākā nepieciešamība - ekonomiskās vides tiesiskuma nodrošināšanai. Tikai stabila un attīstīta ekonomika var nodrošināt sabiedrības labklājību, specializētās tiesas nozīmi uzsvēra ministrs," uzsvēris Bordāns.

Jautājumā par tiesu darba efektīvāku organizāciju tieslietu ministrs informējis, ka ciešā sadarbībā ar Eiropas labākajiem tieslietu nozares ekspertiem ir sākts jauns starptautisks projekts, kurā plānots pārskatīt un uzlabot Latvijas tiesu sistēmas organizāciju, ieviešot jaunu pieeju tiesu darba pārvaldībā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta tiesas priekšsēdētāja lomai, kā arī katra tiesneša un tiesas darbinieka iesaistei uz taisnīgu rezultātu orientētā tiesas sistēmas darbā.

Īpaši ministrs uzsvēra tiesu priekšsēdētāju lomu, kas būtiski pieaugusi kopš 2013. gada pēc tieslietu nozarē īstenotajām reformām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas