Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Brīvdienās ugunsgrēkos cieta pieci cilvēki; dzēsti kārtējie 33 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 109 izsaukumus – dzēsti 78 ugunsgrēki, no tiem 33 kūlas ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi un saņemti 14 maldinājumi. Brīvdienās ugunsgrēkos cieta pieci cilvēki, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Sestdien plkst.18.14 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Auces novada Bēnes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, pusotra stāva koka māja dega 90 kvadrātmetru platībā un tai blakus esošā šķūņa ārsiena trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās apmēram 35 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts plkst. 23.49.

Svētdien plkst. 6.36 VUGD devās uz Patversmes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks puskvadrātmetra platībā no uz plīts piedeguša ēdiena. Ugunsgrēkā ar dūmiem saindējās 30 gadus veca sieviete un vīrietis, kuri tika izglābti un nodoti neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 6.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.46 tika saņemts izsaukums uz Siguldu, kur uz autoceļa dega vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji nodzēsa radušos ugunsgrēku, novietoja automašīnu ceļmalā un sakopa ceļa braucamo daļu. Ugunsgrēkā cieta 25 gadus vecs vīrietis, kurš guva sejas apdegumus. 

Savukārt plkst.21.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Siliņu ielu Jēkabpilī, kur garāžā dega vieglā automašīna. Pirms VUGD ierašanās, cenšoties degošo automašīnu izstumt no garāžas, apdegumus guva 23 un 46 gadus veci vīrieši. Ugunsdzēsēji glābēji likvidēja ugunsgrēku plkst. 21.37.

Plkst. 21.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja un siltumnīca 100 kvadrātmetr platībā. Plkst. 23.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienas ugunsdzēsēji glābēji dzēsa arī ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, riepas, divu koku stumbri, dzīvojamās mājas grīda, dzīvokļa ārdurvis, divi šķūņi, četras dārza mājas, kā arī dzēsa četrus ugunsgrēkus, kuros dzīvojamā māju dūmvados dega sodrēji. Brīvdienās glābēji palīdzēja sunim, kurš Daugavpilī bija iekritis sešu metru dziļā akā, un ezim, kurš Jelgavā bija iekritis 1,5 metra dziļā akā.  

Brīvdienās reģistrēti 33 kūlas ugunsgrēki ar kopējo platību 12 hektāri. Lielākās degšanas platības bija Plotčiku ielā Daugavpilī un Kandavas novada Kandavas pagastā, kur abās dega kūla 2 hektāru platībā. Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 2320 kūlas ugunsgrēki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas