Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Brīvdienās ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki un viens gājis bojā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajās brīvdienās dzēsis 54 ugunsgrēkus, tajos gāja bojā viens cilvēks un cieta trīs cilvēki, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Sestdien, neilgi pēc pusnakts plkst.0:16, VUGD saņēma informāciju, ka Smiltenes pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamās mājas jumts jau deg pilnā platībā un daļēji ēkā jau ir iebrukuši griesti. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 70 gadus vecs vīrietis. Kopējā degšanas platība bija 120 kvadrātmetru.

Tāpat sestdienas vakarā, plkst. 22:11, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Dagmāras ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā un pārmeklējot dzīvojamo ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sadūmojumu rada ēkas ceturtā stāva dzīvoklī degošs dīvāns. Ugunsgrēkā cieta apmēram 85 gadus veca sieviete, kuru ugunsdzēsēji glābēji atrada sadūmotā dzīvokļa koridorā un kurai līdz mediķu ierašanās brīdim sniedza pirmo medicīnisko palīdzību. 

Neilgi pēc tam, plkst. 23, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā. Kurzemes prospektā, deviņstāvu dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums. Tā kā devītā stāva dzīvoklim, no kura nāca dūmi, bija metāla durvis, ugunsdzēsēji glābēji ar autopacēlāja palīdzību dzīvoklī iekļuva caur logu un konstatēja, ka deg virtuve piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta 62 gadus vecs vīrietis. 

Savukārt svētdienas vakarā, plkst. 21:39, VUGD saņēma informāciju, ka Bauskā, Rīgas ielā, divstāvu koka ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viena dzīvokļa virtuve jau dega ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji glābēji izglāba apmēram 47 gadus vecu vīrieti, kuru nodeva mediķiem. Kopējā degšanas platība bija 10 kvadrātmetru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas