Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Bruņotajos spēkos tiek veidota Kiberaizsardzības vienība

Lai nodrošinātu rezerves kiberaizsardzības spēju veidošanu valstī, Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) tiek veidota Kiberaizsardzības vienība, kura apvienos augsti kvalificētus informācijas tehnoloģijas ekspertus sniegt savu atbalstu valsts drošības un aizsardzības uzdevumu izpildē, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Kiberaizsardzības vienība tiks veidota Zemessardzē, aicinot informācijas tehnoloģijas ekspertus darboties tajā no darba brīvajā laikā. Apvienojot valsts un privātā sektora ekspertu zināšanas, vienība sniegs atbalstu civilo un militāro uzdevumu veikšanai.

"Ņemot vērā strauji pieaugošo informācijas tehnoloģiju pielietošanu, jauno drošības vidi un valsts pārvaldes ierobežotos resursus, svarīgi ir saliedēt valsts un privātā sektorā pieejamos līdzekļus, veidojot ekspertu komandu kā rezerves vienību, kas krīzes situācijā vai apdraudējuma gadījumā sniegs atbalstu valstij un privātam sektoram," uzsvēra Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Kiberaizsardzības vienības galvenā funkcija būs sniegt atbalstu Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai CERT.LV un NBS vienībām krīzes un konflikta situācijās, lai novērstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentus vai pārvarētu to radītas sekas kibertelpā, ja CERT.LV esošie resursi ir nepietiekami.

Informācijas tehnoloģiju speciālisti vienībā var iestāties brīvprātīgi, saskaņā ar Zemesssardzes likumu. Dalība vienībā sniegs iespēju ekspertiem veidot regulāru sadarbību, pilnveidot ekspertīzi un zināšanas nacionālā un starptautiskā līmenī, piedalīties un organizēt kiberuzbrukumu novēršanas mācības, kā arī, nepieciešamības gadījumā, atbalstīt valsts un privātās struktūras. Šādas vienības izveide stiprinās valsts spējas reaģēt krīzes un konflikta situācijās un veicinās sadarbību starp valsts pārvaldi un privāto sektoru kiberdrošības jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas