Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

CAA vērtē skābekļa masku nodalījuma atvēršanos airBaltic reisā no Helsinkiem uz Rīgu

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) vērtē skābekļa masku paneļa atvēršanos Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic reisā no Helsinkiem uz Rīgu, liecina aģentūras publiskotā informācija tviterī.

CAA pārstāvji norāda, ka institūcija ir saņēmusi "airBaltic" lidojuma drošības ziņojumu, kurā teikts, ka masku nodalījums atvēries, kad lidmašīna bija teju divu kilometru augstumā. 

"Pašlaik notiek notikušā atgadījuma izvērtēšana," atzīmēts CAA paziņojumā.

Somijas medijs "Ilta-Sanomat" vēsta, ka piektdien, 29.martā, "airBaltic" lidmašīnā, kura bija ceļā no Helsinku lidostas uz Rīgu, īsi pēc pacelšanās salonā virs sēdekļiem nokrita skābekļa maskas.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 4,5 miljonus pasažieru, kas ir par 36% vairāk nekā 2022.gadā, un veica vairāk nekā 44 000 lidojumu, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

CAA darbības mērķis ir īstenot valsts politiku un pārvaldi Latvijas gaisa telpas izmantošanas un civilās aviācijas darbības jomā, veicot civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzību, kā arī uzraugot gaisa kuģu radītā piesārņojuma atbilstību vides aizsardzības prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas