Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ceļojuma vietā galvassāpes: Kavējas uz Ēģipti atcelto braucienu biļešu atmaksa

Pēc tam kad oktobra beigās Ēģiptē, Sīnāja pussalā avarēja Krievijas aviokompānijas lidmašīna Airbus A-321, paņemot 224 cilvēku dzīvību, Civilās aviācijas aģentūra rekomendēja nelidot uz Ēģipti. Tūrisma firmām nācās atcelt ceļojumus un klientiem atdot iemaksāto naudu. Tomēr liela daļa ceļotgribētāju naudu nav saņēmuši, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Sociālajos tīklos īpaša neapmierinātība izskanējusi ar tūrfirmu Go Adventure. Kāda sieviete atklāj, ka viņas ceļojums uz Ēģipti bija paredzēts šī gada 21. novembrī. Kaut gan tas tika atcelts, kompānija mēneša laikā solījusi naudu atdot. Tomēr tas nav noticis. "Pagaidām nekas nenotiek - baro tikai ar solījumiem, ka būs, bet kad - neviens neko nezina! Vai ir kāds, kuram izdevies naudu atgūt?" viņa jautā. Daudzie komentāri zem ieraksta apliecina, ka viņa nav vienīgā.

Naudu no citiem tūroperatoriem atgūt ir izdevies, bet lielai daļai Go Adventure klientu nākas dzīvot gaidīšanas režīmā. Turklāt arī komunikācija neesot no tām saprotamākajām, un nav skaidrs, kad var cerēt uz naudas saņemšanu. "Esmu sapratusi, ka ar viņiem nekādās sarunās ielaisties nav vērts, jārisina šis jautājums caur juristiem. Nu, nav viņiem nekādu tiesību aizkavēt atmaksas par nenotikušiem ceļojumiem," neapmierinātību pauž kāda cita sieviete.

Viena no tām, kas iekļuvusi ķibelē, ir Marianna. Sarunā ar Dienu viņa atklāj, ka ar pašu Go Adventure tiešā veidā nekomunicē. Sarunas notiek ar aģentūru, kur ceļojums iegādāts. Sākumā esot piedāvāta iespēja izvēlēties citu galamērķi, tomēr sieviete tam nav piekritusi, jo konkrētajā laikā nav iespējams doties atvaļinājumā. Patlaban kompānija sola naudu atdot divu nedēļu laikā, bet sievietei nav pārliecības, ka solījums tiks pildīts.

Go Adventure pārdošanas un mārketinga vadītāja Dace Udriņa Dienai norāda, ka visiem ceļotājiem nauda pakāpeniski tiek un tiks atmaksāta pilnā apjomā. "Sakarā ar lieliem apjomiem esam atpalikuši no plānotā maksājumu grafika, taču atmaksas šobrīd joprojām notiek un notiks līdz brīdim, kamēr visiem klientiem tiks atmaksāta nauda par samaksātajiem ceļojumiem," skaidro Udriņa. Patlaban nauda atmaksāta vairāk nekā pusei klientu.

"Maksājumu kavēšanās ir novirzījusies no plānotā grafika tāpēc, ka Go Adventure bija un ir jāsaņem atpakaļ iemaksātā nauda no Ēģiptes sadarbības partneriem, kas tika iemaksāta par viesnīcam, kā arī par aviopārlidojumiem, skaidro Udriņa, piebilstot, ka tūroperators ir maksātspējīgs un strādā ierastajā režīmā.

Dienai tapis zināms, ka Go Adventure mātes kompānija Krievijā naudu atmaksā palēnām - jo lielāka ir aģentūra, jo lielākas izredzes maksājumu saņemt ātrāk.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 6.janvāra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas