Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Cēsu lielajā novadā plāno iekļaut 15 pašvaldības

Ticama ir iespēja, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ceturtdien nobalso par Aleksandra Golubova (SC) priekšlikumu veidot lielo Cēsu novadu, kurā būtu arī Priekuļi, Rauna un Amata, kas lēmušas veidot patstāvīgus novadus. Par šo ierosinājumu noskaņoti balsot arī Tautas partijas deputāti, kas bija aicinājuši Cēsu rajona pašvaldības vienoties par novadu robežām.

Taču rajona padome lēma atteikties no piedāvātas iespējas, paziņojot, ka pašvaldības vēlas apvienoties pēc brīvprātības principa. Tādā gadījumā veidotos neloģiskas robežas, tika konstatēts trešdien komisijas sēdē, kurā jau bija nobalsots pret ZZS ierosinājumu veidot atsevišķu Amatas novadu, kas ir starp Cēsīm un tām pievienotiem pagastiem. A.Golubova priekšlikums paredz, ka Cēsu novadā ir Cēsis, Drusti, Dzērbene, Kaive, Liepa, Mārsnēni, Nītaure, Skujene, Taurene, Vaive, Veselava, Zaube, kā arī Rauna, Priekuļi un Amata. Ar JL atbalstu vairākums nobalsoja par ZZS priekšlikumiem, kas paredz veidot Alsungas novadu, Baltinavas novadu, Skrīveru novadu, kam piekrita arī TP deputāti. Pretēji pašvaldību gribai komisija nolēma atbalstīt Alojas novadu, kurā būtu Aloja, Braslava, Brīvzemnieki un Staicele. Kauguri iekļauti Brenguļu novadā, ko komisija piekrita pārdēvēt par Beverīnas novadu. Galīgo lēmumu par novadu robežām pieņems Saeima.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas