Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Četriem bērniem Siguldā konstatēta salmonella; pašvaldība vēršas policijā

Izmeklējot saslimšanas cēloņus ar šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisīto infekciju, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir saņēmis informāciju no laboratorijas, ka četriem bērniem no Siguldas novada konstatēta salmonelozi izraisošā baktērija salmonella, informē Siguldas novada pašvaldība.

Visi četri bērni jau nedēļu neapmeklē bērnudārzu, tomēr SPKC uzskata, ka inficēšanās varētu būt notikusi dažādos laikos no 7. septembra. Patlaban bērni ārstējas ģimenes ārsta uzraudzībā.

Ņemot vērā gan šo, gan arī iepriekš izskanējušo informāciju par inficēšanos ar bīstamo infekcijas slimību, Siguldas novada pašvaldība vēršas Valsts policijā ar iesniegumu pastiprināti izmeklēt iespējamo saistību starp šiem diviem inficēšanās gadījumiem. Papildus tam pašvaldība vērsusies SPKC ar lūgumu iespējami īsā laikā sniegt atzinumu par salmonellas baktērijas izplatības cēloņiem. Jāatzīmē, ka joprojām nav zināmi šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisītās infekcijas cēloņi. Pašvaldība ar nepacietību gaida SPKC atzinumu turpmāko lēmumu pieņemšanai.

Pašvaldība jau iepriekš paziņojusi: gadījumā, ja valsts atbildīgās institūcijas apstiprinās ēdinātāja vainu infekciju slimības cēloņu izraisīšanā, nekavējoties tiks lauzts līgums ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju SIA Baltic Restaurants Latvia.

Viens no minētajiem četriem bērniem septembra sākumā uzsāka mācības bērnudārzā Ieviņa, bet trīs – bērnudārzā Tornīši. SPKC uzsver, ka šobrīd nav viennozīmīgas informācijas, kur bērni ieguvuši šīs baktērijas, jo inficēšanās notikusi dažādos laikos un nav masveidīga vienā izglītības iestādē.

SPKC ziņo, ka minētās baktērijas izraisīto saslimšanu pazīmes ir slikta dūša, vemšana, krampji, caureja, drudzis, galvassāpes.

Siguldas novada pašvaldība turpinās sekot līdzi kontrolējošo dienestu pārbaudēm un informēs sabiedrību un bērnu vecākus par aktuālo situāciju un paņemto bakteriālo paraugu analīžu rezultātiem.

Aktuālā informācija no SPKC liecina, ka nav konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisīto infekciju.

Jau ziņots, ka kopš 5.septembra zarnu infekcijas simptomi konstatēti 34 bērniem un darbiniekiem piecās Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās ēdinātājs ir Baltic Restaurants Latvia.

Top komentāri

Ieva
I
Pārējos pārbaudīja? Jo varbūt tur pilni dārziņi nēsātāju. Galu galā ne visi, kas inficējas, saslimst.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas