Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ceturtdien ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki (papildināts 10:36)

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, bet bojāgājušo nav, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Ceturtdien plkst.11.59 VUGD saņēma izsaukumus uz 18.novembra ielu Daugavpilī. Tur kādā dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg virtuve, istaba un sadzīves mantas 30 kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa VUGD darbinieki izglāba apmēram 77 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem. Viņš tika hospitalizēts.

Savukārt plkst.15.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Lazdonas ielu Madonā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva ēkā deg atkritumi divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotajām telpām VUGD darbinieki izglāba apmēram 45 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar dūmiem. Viņš tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā VUGD 24 stundu laikā reaģējis uz 43 izsaukumiem - dzēsti 25 ugunsgrēki, tostarp deviņi kūlas ugunsgrēki, veikti 13 glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši. Salīdzinot ar iepriekšējām diennaktīm, kūlas ugunsgrēku skaits ir ievērojami krities, kas varētu būt skaidrojams ar lietainajiem laika apstākļiem. Lielākajā platībā sausā zāle trešdien degusi Kuldīgas novada Laidu pagastā, kur izcēlies 2010 kvadrātmetru liels kūlas ugunsgrēks, liesmām iemetoties arī zaru un dēļu kaudzē.

Šogad līdz 15.aprīļa plkst.6.30 valstī reģistrēti 4085 ugunsgrēki, tajos cietuši 94, bet gājuši bojā 35 cilvēki. No visiem minētajiem ugunsgrēkiem 2096 bijuši kūlas degšanas gadījumi.

(papildināta visa ziņa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas